Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da düzenlenen 5. Anadolu Kitap Fuarı ile ilgili olarak, “Fuarda bir tane farklı siyasi görüşten yazar yoktu. Bu şehirde farklı düşünen bin...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da düzenlenen 5. Anadolu Kitap Fuarı ile ilgili olarak, “Fuarda bir tane farklı siyasi görüşten yazar yoktu. Bu şehirde farklı düşünen bin tane insan var, gelecek yıl da bu anlayış devam ederse biz bu fuarı boykot edeceğiz” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, il binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Ağbaba, geçtiğimiz günlerde Malatya’da düzenlenen 5. Malatya Anadolu Kitap Fuarı ile ilgili eleştirilerde bulunarak, “Bu fuarda resmen AK Parti’nin siyasi anlayışı sergilendi. Malatya’da sadece Ak Partiye oy verenler ve sadece Belediye Başkanı Ahmet Çakır gibi düşünenler yaşamıyor. Bu şehirde farklı düşünen binlerce insan var. Bu fuarda farklı siyasi görüşten bir tane bile yazar yoktu. Eğer bu anlayış gelecek yıl da devam ederse biz bu fuarı boykot edeceğiz” diye konuştu.
Ağbaba konuşmasında, Alman Federal Meclisinde kabul edilen ‘Ermeni Soykırımı’ yasa tasarısına da tepki göstererek, Almanya’nın Ermeni Soykırımını tanıyan kararını asla kabul etmeyeceklerini kaydetti. Ağbaba, “Biz, bu konuda derhal arşivlerin açılarak araştırma yapılmasını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın bu konuya tepki göstermeleri gerekiyordu ancak kendileri bu konuyla alakalı olarak fazla konuşmadılar. En ufak konularda dahi açıklama yapıp, boykot kararı alanlar Almanya’nın almış olduğu bu karar karşısında fazla tepki göstermediler. Bu son derece üzücü bir durum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.