Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: Karanlık eller devrede

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, çatışmasızlığın kalıcılaştırılması için başta AK Parti hükümeti olmak üzere herkesin acilen tedbir alması, bu ölümlere dur demesi gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, "Kimsenin Türkiye'yi...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, çatışmasızlığın kalıcılaştırılması için başta AK Parti hükümeti olmak üzere herkesin acilen tedbir alması, bu ölümlere dur demesi gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, "Kimsenin Türkiye'yi yeni bir çatışma ortamına sürüklemeye, bu topluma çözümsüzlüğü dayatmaya hakkı yoktur. Son günlerde bölgede yaşanan benzer olaylar, karanlık ellerin devrede olduğunu ortaya koymaktadır." dedi.

    30 Ekim günü Diyarbakır’da eşiyle birlikte pazarda alışveriş yaparken maskeli 2 kişi tarafından vurulan ve ağır yaralanan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendiğini dile getiren Tanrıkulu, 25 yaşındaki Nejdet Aydoğdu’ya Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.

    "Son günlerde bölgede yaşanan benzer olaylar, karanlık ellerin devrede olduğunu ortaya koymaktadır." diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Başından beri söylediğimiz gibi, çatışmasızlık ortamının devamı, insan hayatı her şeyden da önemlidir. Dolayısıyla çatışmasızlığın kalıcılaştırılması için başta AKP hükümeti olmak üzere herkesin acilen tedbir alması, bu ölümlere dur demesi gerekmektedir. Kimsenin Türkiye’yi yeni bir çatışma ortamına sürüklemeye, bu topluma çözümsüzlüğü dayatmaya hakkı yoktur. Bu toplum ölüm haberlerini, acılı annelerin ağıtlarını, cenaze merasimlerini değil, barışı hak ediyor. Bu vesileyle, yeni ölümlerin yaşanmaması için çözüme hız verilmeli, her türlü demokratik adım acilen atılmalı ve son günlerde yaşanan ölümlerin arkasındaki karanlık el ortaya çıkarılmalıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.