Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın Basın Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “18 ocaktan itibaren buraya fırlatılan, atılan, hedef alınan füzeler, roketler nedeniyle halkın yüzde 25’i, 30’u buradan göç etmiş, okullar kapalı, halkın çoğu...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “18 ocaktan itibaren buraya fırlatılan, atılan, hedef alınan füzeler, roketler nedeniyle halkın yüzde 25’i, 30’u buradan göç etmiş, okullar kapalı, halkın çoğu evlerinde sokaklar boş, dükkanların büyük bölümü daha yeni açılıyor” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz beraberindeki CHP milletvekilleri ile roketli saldırıya uğrayan Kilis’te inceleme yaptıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Kilis’e geldiklerini ifade ederek, “Bugün halkın arasında olduklarını, Kilis’in durumu nedir, Kilisli ne düşünüyor. Onu anlamaya çalışıyoruz. Gördüğümüz şu, Kilis’ten hakikaten büyük bir göç olmuş,18 ocaktan itibaren buraya fırlatılan, atılan, hedef alınan füzeler, roketler nedeniyle halkın yüzde 25’i, 30’u buradan göç etmiş, okullar kapalı, halkın çoğu evlerinde sokaklar boş, dükkanların büyük bölümü daha yeni açılıyor. Dün ve bugün buraya roket atılmadığı için halk dükkanların bir kısmını açmış, hala büyük bir kısmı kapalı, halkın sorunları çok, şehirde ekonomi durma noktasına gelmiş, işsizlik had sefada, bütün bu terör olayı, atılan bombalar, nedeniyle de ekonomi çökme noktasına gelmiş, eğer böyle giderse, burada insanlar mecburen civar kentlere gitmek zorunda kalacaklar. Bu da Kilis’imizin boşalması bir ilimizin fiilen düşmesi anlamına gelir. Bizim acilen bu kente ilişkin duyarlılığı attırmamız gerekiyor. Ülkemizin bir kentine dönük, yapılan bu saldırıları, gündeme getirmemiz, hükümeti acilen tedbir almaya bu saldırıları durduracak önlemler almaya sevk etmemiz gerekiyor. Konuştuğumuz vatandaşlarımız bizim durumumuz Suriyelilerin durumundan daha kötü hale geldi diyorlar. Bizim durumumuz onlardan daha kötü oldu. En azından Suriyeliler, gıda yardımları alıyor. Biz onu da alamaz hale geldik diyorlar. İkincisi güvenlikle ilgili olarak evlerimizde yatamıyoruz. Ne zaman başımıza bir bomba endişesiyle uyuyamıyoruz. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Çocuklarımız ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor, diyorlar. Eğitim durdu, eğitim yok. Bir kent düşünün sanki her şeyi normalmiş gibi Türkiye’de takdim ediliyor. Her şey anormal kentte insan yok. Her şey boş, bu kente acilen hükümetin dönmesi gerekiyor. Sadece açıklama yapmakla yetinmemek lazım, buraya gelmek lazım, burada bulunmak Kilisli’nin derdini anlamak lazım, güney sınırında yaşanan olaylar, maalesef Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Sınırımız kevgire döndü, Suriye politikası baştan sona yanlıştı. Ve iflas etti, çöktü, bunu bu noktaya getirenler utansın, bir kentimiz tehdit altında, kentimiz sürekli vuruluyor, ama bu sorun edilmiyor.Peki ne sorun edilecek, ne olması lazım, 22 kişi ölmüş, 222 kişi mi ölmesi gerekiyor, sorun olması için, 70 kişi yaralanmış, 170 kişi mi yaralanması gerekiyor. Ne olması gerekiyor, hükümetin burayı dikkate alması gerekiyor. Buraya uygun tedbirleri gündeme getirsin" dedi.
İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin 24 saatte güvenliği sağlayacağını ifade ederek, “Ancak Kilis’te bu irade yok, siyasi iktidarın bu iradesi yok. Silahlı kuvvetlere de bu emri veremiyor. Çünkü Suriye’de bataklığa battı, taraf oldu. Bu Suriye’deki yanlış politikaları sonucu Kilisliler, bu işkenceyi bu tehdidi yaşıyorlar. Son dönemde medyaya da yansıdı Özel kuvvetlerin ve silahlı kuvvetlerin bu bölgedeki hassasiyeti arttı, bundan sonra bu sıkıntıyı yaşamamak için Kilisliler ile birlikte bu duyarlılığı sürdüreceğiz. Silahlı Kuvvetlere ve hükümete Kilis’te güvenliğin bir an önce sağlaması çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’a İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, Hatay milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal ile CHP Kilis İl Başkanı Abidin Uslu ve partililer eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.