Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Varto’da

MUŞ (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız CHP İl Başkanı İsmail Adanur, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şirin Sönmez ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’un Varto ilçesine...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MUŞ (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız CHP İl Başkanı İsmail Adanur, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şirin Sönmez ile birlikte çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’un Varto ilçesine geldi.
CHP ilçe başkanı ve partililer tarafından karşılanan heyet, ilçe başkanlığı hizmet binasına geçerek basın mensupları ile bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz yaptığı konuşmada, “Yedi ilin MYK üyesiyim. Muş iline ilk defa geliyorum. İnanınki bu doğayı görünce hayran kaldım. Çalışmalarımız bu bölge ile ilgili olarak daha fazla olması gerekir. Bu bölgede maalesef milletvekili çıkaramıyoruz. Şu ana kadar çıkaramadık önümüzdeki dönemde de baktığımızda yerel seçimler var. Akabinde de genel seçimler var. Seçimler sadece 3 ay önce çalışılarak kazanılmıyor. Çok uzun bir emek ister. Buraya sık geleceğiz” dedi.
“Türkiye sınırlarını korumakta maalesef zorlanıyor. Güney sınırlarımızın diğer tarafında Türkiye ye dönük terör saldırıları Türkiye dönük tehditler oluyor” diyen Yılmaz, “Kilis’e roketatarlar düştü. Kasabamıza yine havan düştüğünü öğrendim. Bizim söylediğimiz şudur dış politikanın en büyük önceliği hemen ülkenin sınırlarının altındaki bölgeyi güvenli kılmaktır, en önemli konu budur. Sınırları güvenli kılmaktır. Türkiye’ye dışarıda iyi ilişkiler geliştirmektir. Dış politikada eğer iyi ilişkiler geliştirirseniz, savaş değil iş birliği olur, üreticileriniz mal satarlar. Buradaki fabrikalar çalışır, istihdam artar. Çevreyle komşularla ilişkiler zarar görmüşse oraya mal satamazsınız. Oraya yatırımcı gönderemezsiniz. Oraya işçi göndermezsiniz. Göndermediğiniz zaman iç piyasa daralır. Daralınca da burada işsizlik artar. Dış politika sadece dış ile ilgili ve alakalı değil iç piyasayı da etkiler. Ekonomisini sosyal durumunu, barışını, güvenliğini her şeyini etkiler” dedi.
Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ise, “Sivas’ta tek milletvekiliyim. Tek olmamla birlikte benimde işim zordur. Bundan Muş ili içinde milletvekiliyim. Hiç kimse üzülmesin milletvekilim yok diye. Bundan sonra 7 -24 gönlü ve kapısı açık olan bir kardeşiniz olacak. Buraya geliş sebebini de genel başkan yardımcım özetledi. Milletvekili çıkaramadığımız 22 ilde çok iyi bir çalışma yapmak ve buradan da Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır milletvekili çıkarmaktır” dedi.
Partililerle yaptığı sohbetin ardında Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’i ziyaret ederek ilçede yaşanan olayda şehit düşen Özel Harekat Polisi Coşkun Özcan için başsağlığı dileklerinde bulundular. Heyet, ilçenin siyasi ekonomik ve kültürel alandaki gelişmelerle ilgili bilgi alıp sohbet ettikten sonra, İlçe Emniyet Müdürü Naci Doğanı makamında ziyaret edip başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretlerini tamamlayan CHP heyeti, Muş iline gitmek üzere ilçeden ayrıldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.