Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Denizli Milletvekili Arslan’dan Kayıp Kaçak Bedeli Açıklaması:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "Dağıtım şirketleri bu yasa sayesinde dağıtımda yapmış oldukları yatırımlar ve yatırımlar ile ilgili her türlü giderleri yine bu tarifenin içine sokmak suretiyle tüketiciden...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "Dağıtım şirketleri bu yasa sayesinde dağıtımda yapmış oldukları yatırımlar ve yatırımlar ile ilgili her türlü giderleri yine bu tarifenin içine sokmak suretiyle tüketiciden almaya çalışacaklardır" dedi.
CHP Denizli Milletvekili Arslan ve CHP Sanayi Komisyonu üyeleri basın toplantısı düzenledi. Arslan, Elektrik Piyasası Kanunu’na ilişkin olarak, "Bugün ödediğimiz elektrik faturasının yüzde 47’sini vergiler oluşturuyor. 52 TL’lik elektriğe 100 TL’nin üzerinde bedel ödemekteyiz. Gerçekten bu ağır bir bedeldir. Satın alma gücümüze göre Avrupa ülkelerinin arasında en pahalı elektriği kullanan ülkeler arasında 6’ncı sıradayız. Dağıtım şirketleri bu yasa sayesinde dağıtımda yapmış oldukları yatırımlar ve yatırımlar ile ilgili her türlü giderleri yine bu tarifenin içine sokmak suretiyle tüketiciden almaya çalışacaklardır. Bu yasa dağıtım şirketlerini korumakta, kayıp-kaçakla ilgili, diğer masraflarıyla ilgili ve devlete ödenecek vergilerle ilgili çok ağır bir faturayı dürüst tüketiciler üzerine yüklenmek istendiğini görmekteyiz. Aslında enerjide çok öz kaynaklarımız olmasına rağmen, rüzgar, güneş, hidroelektrik enerjisi bizim için çok önemli olmasına rağmen, nükleer enerjinin de bu yasa ile önünün açıldığı ve her türlü serbestliğin acele kamulaştırma kararı ile birlikte onun dışında kıyılara, askeri alanlara girilmesine, bir çok zeytinliklere girilmesine olanak sağlayacak Çevre Kanunu’nu askıya alacak bir çalışmanın yer aldığını görmekteyiz." değerlendirmesini yaptı.
Devletin kayıp-kaçağını dürüst vatandaşlardan almasına karşı olduklarını ifade eden Arslan şunları söyledi:
"Bugün ülkemizde 21 dağıtım şirketi vardır. Bu dağıtım şirketlerinin farklı uygulamaları yapmak suretiyle bırakın adaletli dağıtımı, bunun dışında dağıtım şirketlerine avantaj sağlayan, serbestlik tanıyan, hırsızı koruyan, dürüst vatandaşa yeni yükler getiren bir yasa olduğunu belirtmek istiyorum. Tasarı olarak gelmesi gereken teklif olarak getirilmiştir. İçtüzük ve yasalara aykırıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.