Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP: "Darbe girişimine karışan erler yargılanmasın"

CHP Manisa İl Başkanlığı, darbe girişimine karışan erlerin, yargı sürecinden muaf tutulmasını talep etti.CHP Manisa İl Başkanlığı, 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilen askeri kalkışmayla ilgili 17 ilçenin katılımıyla basın açıklaması...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Manisa İl Başkanlığı, darbe girişimine karışan erlerin, yargı sürecinden muaf tutulmasını talep etti.
CHP Manisa İl Başkanlığı, 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilen askeri kalkışmayla ilgili 17 ilçenin katılımıyla basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını yapan CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, darbe girişimi sırasında yaşanan çatışmalarda şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi. Darbe girişimini şiddetle lanetleyen Tokul, yaptığı açıklamasında, "Halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Darbeden hiç bir haberi olmayan sadece komutanların emrini yerine getiren hiç bir yetkisi ve sorumluluğu bulunmayan 20 yaşındaki askerlerin katledilmesi, linç edilmesi de hiç bir şekilde kabul edilemez. Emir komuta zincirinde verilen emirleri yerine getiren bu genç askerlerin ceza kapsamı dışında tutulması bizim ve tüm kamuoyunun talebidir. Bizler; askeri darbeye de, sivil darbeye de, tek adam yönetimine de sonuna kadar karşıyız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin iç savaşa sürüklenmesine, Cumhuriyet’in temel niteliklerinin alaşağı edileceği bir rejim değişikliğine asla izin vermeyeceğiz. Tarihimizden aldığımız güçle halktan, emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçleriyle birlikte mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.