Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Çanakkale örgütünden Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıya kınama

CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder ve parti üyeleri, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı.CHP Çanakkale il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına; CHP Çanakkale Milletvekilleri...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder ve parti üyeleri, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı.
CHP Çanakkale il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına; CHP Çanakkale Milletvekilleri Av. Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda parti üyesi katıldı.
Terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, "Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Terör nereden gelirse gelsin, terörü ve terörden beslenenleri ‘ama, fakat’ demeden nefretle lanetliyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hainlerin kökünü kazıyıp, güzel ülkemizde barışı tesis edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü bizim, bu ülkenin çocuklarına özgür, demokratik, laik, savaşın son bulduğu, barışın hâkim olduğu bir Türkiye bırakma sözümüz var. Bu Sözü yerine getirirken de her türlü bedeli ödemeye hazırız" dedi.
"Cumhuriyet bize altın tepside sunulmadı"
Türkiye Cumhuriyeti’nin kendilerine altın tepsiyle sunulmadığını ifade eden Önder, Cumhuriyeti şehitlerin ve gazilerin kanıyla kurduklarını hatırlattı. Önder, konuşmasının devamında, "Değerli partililerim, biliyorsunuz Cumhuriyet bize altın tepsi içinde sunulmadı. Kanla, şehitlerle, gazilerle kurduk Cumhuriyet’i. Birileri bize silah gösterecek, tehdit edecek ve biz de yılacağız. Yok öyle yağma; yılmayacağız. Aslanlar gibi dimdik buradayız. Genel başkanımızın yanındayız. Allah’ın verdiği bir canımız var, o can bu ülke, bu millet uğruna feda olsun. Yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte inşa edecek ve bu güzel ülkede bir arada, kardeşçe yaşamayı öğreneceğiz. Mücadelemize, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basan kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal’in inancıyla devam edeceğiz. Bizleri, hiçbir saldırıyla, hiçbir pusuyla, hiçbir kumpasla yıldıramayacaklar, korkutamayacaklar ve sindiremeyecekler. Genel Başkanımız da bu zor zamanda bile ’Allah’a bir can borcum var o da bu millete feda olsun’ diyerek partimizin milletimize bağlılığını bir kez daha ifade etmiştir. Terörün bu seviyeye tırmanmasına göz yumanları halkımızın takdirine bırakıyorum. Bu vesileyle bir kez daha Genel Başkanımıza, Genel Merkez Yöneticilerimize, Korumalarına ve Cumhuriyet Halk Partililere geçmiş olsun dileklerimi iletirken, şehidimiz Jandarma Er Fatih Çaybaşı’na Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.
CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, konuşmasının sonunda bugün Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen 11 polise Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.