Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa Milletvekili İrgil Öğretmenlerin Atamasına Dikkat Çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Ben Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yanlıştan dönmesi gerektiğini, Ağustos ayında öğretmen ataması yapması gerektiğini ve 50 bin öğretmenin atanması gerektiğini söylüyorum....

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Ben Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yanlıştan dönmesi gerektiğini, Ağustos ayında öğretmen ataması yapması gerektiğini ve 50 bin öğretmenin atanması gerektiğini söylüyorum. Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyorum; Lütfen bu insanların onurlarıyla, umutlarıyla, hayalleriyle oynamayın” dedi.
İrgil TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Ağustos ayında 50 bin öğretmen atanmasını istedi. İrgil, Bakan ile görüştüklerini, Ağustos ayında atama yapılmayacağını söylediğini iddia ederek, “Üstelik önceki Bakan Nabi Avcı birkaç kez röportajlarında, televizyon programlarda, ‘Hiç kimse merak etmesin, arkadaşlar moralini bozmasın, öğretmenler Ağustos ayında atanacak’ dediği halde şimdi bu yeni bakanın ilk icraatı atanamayan öğretmenler için kötü haber oldu” ifadelerini kullandı.
22 Mayıs tarihinde yapılan KPSS sınavına 450 bine yakın öğretmen adayının sınava girdiğini hatırlatan İrgil, 24 Temmuz tarihinde ikinci KPSS’nin niye yapıldığını sorguladı ve KPSS sınavına 340 bine yakın öğretmen adayının katılacağını sözlerine ekledi. İrgil, Ağustos’ta öğretmen ataması yapılmadığı takdirde öğretmen adaylarının bir yıl işsiz kalacağını vurguladı.
İrgil, Türkiye tarihinde ilk defa Ağustos ayında atama yapılmayacağını kaydederek, “400 bin öğretmen adaylı ve aileleriyle birlikte 3 milyon insan. KPSS sınavına sokulduğu halde ataması yapılmıyor ve bu insanlara böyle umut verirken, hazırlıklar içinde sınava sokarken, bu insanların umutları, planları ellerinden alınıyor. Dünden beri Twitter’dan yazmıştım. İnanın milletvekili olduğumdan beri bu kadar çok twite geri dönüş olan ve geri bildirim aldığım olmadı. Çok acı twitler vardı ama tedirgin edici twitler var. İrgil, “Ben Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yanlıştan dönmesi gerektiğini, Ağustos ayında öğretmen ataması yapması gerektiğini ve 50 bin öğretmenin atanması gerektiğini söylüyorum. Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyorum; Lütfen bu insanların onurlarıyla, umutlarıyla, hayalleriyle oynamayın” değerlendirmesini yaptı.
Başbakan’ın Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa ile ilgili sözlerine karşılık olarak İrgil, “Sizin belli bir planınız, ilkeniz, duruşunuz, omurganız yoksa sizin her dakika planınız olur, tüm bu açıklamalar Milli Eğitim Bakanı milletin komisyonunda bir kanun görüşüyoruz dediği şu; ‘Bir deneyelim bakalım, olmazsa değiştiririz’ . Türkiye Cumhuriyeti’nde değil dünyada Adalet ve Kalkınma Partisi, AKP kadar algı yönetimi ve bu algıya göre tavır alan bunu da bir ilke, disiplin olarak gösteren yani ilkesizliği, kararsızlığı, topluma alternatifleri varmış gibi gösteren bir iktidar yoktur” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.