Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP; "Bir çok noktada uzlaşıya varıldı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, Perşembe veya Cuma günü Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon görüşmeleri çerçevesinde bir kere daha bir araya geleceklerini söyledi. Koç ayrıca, “Zorluları ve farklılıkları olan bir süreç ama ülkenin menfaatleri ön plana alındığında birçok uzlaşılan noktanın ortaya çıktığı da bir gerçek.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2015 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2015 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP; "Bir çok noktada uzlaşıya varıldı"
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koalisyon görüşmeleri çerçevesinde bir araya geldi. Görüşmenin ardından CHP adına Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç bir parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında şehitlere rahmet dileyen Koç, bir an önce terör kıskacından ülkenin kurtulmasını dilediklerini belirtti.

Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Burada önemli olan farklı duyarlılıklar taşıyan iki ayrı siyaset damarının ülkemizin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında birlikte bir koalisyon oluşturup oluşturamayacakları yönündeki çalışmalar şeklinde özetleyebiliriz. Zorluları ve farklılıkları olan bir süreç ama ülkenin menfaatleri ön plana alındığında birçok uzlaşılan noktanın ortaya çıktığı da bir gerçek.

Bu çerçevede bugün Türkiye’yi rahatlatacak siyasi bir irade geliştirmenin bizleri yüklediği sorumluluğu görüyoruz ve CHP olarak bunun gereğini taşımaya çalışıyoruz. Amacımızın bir kere daha yapıcı, sonuç alıcı ve bugün yaşadığımız çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak koalisyon sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak oluğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Sayın genel başkanlar ilk defa çeşitli konularda ön görüşmelerden çıkan sonuçlar düşüncelerini ifade ettiler. Uzlaşılan, uzlaşılmaya yakın olan veya oldukça farklılıklar arz eden alt konularda söz konusuydu. Bu çerçevede samimi bir şekilde düşüncelerini ifade ettiler. Sorumluluklarını yansıtan değerlendirmelerde bulundular. Bu hafta içerisinde Perşembe veya Cuma günü sayın genel başkanlar bir kere daha bu akşam toplantıdan sonuçları değerlendirerek tekrar bir araya gelecekler.

İki sayın genel başkanın karşılıklı görüş bildirmesi şeklinde geçti. Sayın Ömer Çelik ile beraber daha çok bir ufak noktada bazı açıklamalar yapmamız gerektiğinde devreye girdik.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.