Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP, Başbakan’a cuma hutbelerini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, cuma hutbelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği hutbeler hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması isteği ile TBMM’ye soru önergesi verdi....

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, cuma hutbelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği hutbeler hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması isteği ile TBMM’ye soru önergesi verdi.

Tanrıkulu’nun Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle: "Camilerde cuma hutbelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği hutbeler dışında güncel siyasi konulara değinilmekte midir?
Belirlenen hutbeler dışında güncel siyasi konulara değindiği için şikayet edilen din görevlisi var mıdır? İl müftülüklerine bu konuda gelen şikayet sayısı nedir? Şikayet sonrası hakkında soruşturma açılan din görevlisi sayısı nedir?
Diyanet Vakfı tarafından Suriye'ye yardım yapılmış mıdır? Yapılan yardım nedir? Diyanet Vakfı tarafından Suriye’ye yapılan yardımlar hangi dernek ve vakıflara yapılmıştır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.