Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Konferans Verdi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde konferans verdi.Havutça, siyasetteki tecrübelerini bir ders formatında öğrencilerle paylaştı. Konuşmasında milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde konferans verdi.
Havutça, siyasetteki tecrübelerini bir ders formatında öğrencilerle paylaştı. Konuşmasında milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yeni anayasa çalışmaları konusuna değinen Havutça, dokunulmazlık konusunun bazı milletvekillerinin teröre yardım etmesiyle gündeme geldiğini belirtti. Havutça, "Hiç kimse silah ve şiddet kullanarak hak arayamaz ve bunu hak unsuru olarak kullanamaz. Bu yolla terörü mazur göstermek mümkün olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde şiddet meşru gösterilemez. Hangi vekil de PKK’ya yardım ve yataklık ettiyse onun dokunulmazlığı kalkacak" dedi.
HDP’nin teröre karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyması gerektiğini belirten Havutça, "HDP ile PKK birbirinden ayrışmalı. Bu çerçevede HDP’yi en sert şekilde eleştirenlerden biriyim. Ancak HDP’nin siyaset yapma hakkını da savunuyorum" ifadelerini kaydetti.
TBMM Anayasa Uzlaşma Komiyonu’nda yer alan Havutça, yeni anayasa çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 1982 Anayasası’nın 18 kez değiştirildiğini belirten Havutça, "Yeni anayasa çalışmalarında biz nasıl bir anayasa yapacağız önce bunun çerçevesini çizmeliyiz. Bizler parlamentoyu güçlendiren, özgürlükçü, tam bağımsız ve Avrupa Birliği kriterlerine uygun bir anayasa yapmak istiyoruz. Toplumda siyasal farklılıklarımız olabilir. Ancak farklı düşünceleri tartışarak doğru yolu bulacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.