Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP, Bakan Yazıcı'ya el konulan lüks araçları sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na, aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 38 ilde eşzamanlı olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na, aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 38 ilde eşzamanlı olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin bir yıllık teknik takip çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonlarda el konulan lüks araç sayısı nedir?” diye sordu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "14 tarihinde 38 ilde eşzamanlı olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin bir yıllık teknik takip çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonlarda el konulan lüks araç sayısı nedir?
Araçların toplam piyasa değeri ne kadardır?
Operasyonlar sonucu tutuklananların sayısı nedir?
Lüks araçlar gümrük kapılarından Türkiye’ye nasıl giriş yapmışlardır?
Sıfır araç tescil işlemleri ve yeni kayıtlarının İçişleri Bakanlığı sistem şifreleri ile gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?
İddialar doğru ise, İçişleri Bakanlığındaki söz konusu sistem şifreleri kimler tarafından bilinmekte ve kullanılmaktadır?
Yasadışı yollardan Türkiye’ye lüks araç getiren şebekenin Ankara’daki sorumlusu kimdir?
Söz konusu kişinin AKP Hükümetlerinde görev almış eski bir Bakan olduğu iddiası doğru mudur?
İddia doğru ise, soruşturmanın AKP’li eski Bakana ulaşmasının Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla engellendiği iddiası doğru mudur?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.