Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Pazar lideri olan TTNET’te 24 Mbit’e kadar hız ve 35 gigabyte Adil Kullanım Kotalı aboneliğe 60 TL ödemekte, ay içinde 35 GB’lık kullanımı aşıldığında hız 3 Mbit’e...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Pazar lideri olan TTNET’te 24 Mbit’e kadar hız ve 35 gigabyte Adil Kullanım Kotalı aboneliğe 60 TL ödemekte, ay içinde 35 GB’lık kullanımı aşıldığında hız 3 Mbit’e düşürülmektedir. ’24 Mbit’e kadar hız’ demek aldatmacadır, tüketici haklarına aykırıdır” dedi.
Milletvekili İbrahim Özdiş, TBMM’de basın toplantısı yaparak, Türkiye’deki internet fiyatlarını eleştirdi. Özdiş, abone başı kullanımın 60 gigabyte olduğunu belirterek, “Pazar lideri olan TTNET’te 24 Mbit’e kadar hız ve 35 gigabyte Adil kullanım kotalı aboneliğe 60 TL ödemekte, ay içinde 35 GB’lık kullanımı aşıldığında hız 3 Mbit’e düşürülmektedir. ’24 Mbit’e kadar hız’ demek aldatmacadır, tüketici haklarına aykırıdır. Altyapı eksiklikleri bahane gösterilerek kimi zaman bırakın 24 Mbit hızı 2-3 Mbit hız bile alamıyorsunuz ama 60 TL ödüyorsunuz. 60 GB kullanım olan bir ülkede 35 GB adil Kullanım kotalı bir paket satmak utanmazlıktır. Düşülen hız, 3 Mbit günümüz dijital çağ için komik bir rakamdır. İnternet içeriği günden güne artarken, girilen herhangi bir internet sayfası dahi megabaytlarca veri harcarken.,3 Mbit tüketiciler için ızdırap haline dönüşmektedir” dedi.
Gürcistan’da kişi başına düşen gelirin bin 50 TL olduğunu söyleyen Özdiş, 100 Mbit tamamen sınırsız internetin 124 TL olduğunu ifade etti.
Pokemon oyununa ilişkin bir soru üzerine ise Özdiş, “Dünya genelinde olan bir çılgınlık. Çok olumlu bakmıyorum. Gençlerimizin bilgi ağırlıklı, internet ortamında ilgilenmesinin çok daha doğru buluyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.