Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Konya’da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, demokrasi ve milli idare nöbetinde halka hitap etmek üzere Konya’ya geldi.Konya’da Mevlana Meydanı’nda yapılan demokrasi ve milli irade nöbetinde halka hitap edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, demokrasi ve milli idare nöbetinde halka hitap etmek üzere Konya’ya geldi.
Konya’da Mevlana Meydanı’nda yapılan demokrasi ve milli irade nöbetinde halka hitap edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Konya’ya geldi. Bakan Özhaseki halka hitap öncesinde valilik ve büyükşehir belediyesini ziyaret etti. İlk olarak valilik binasına gelen Bakan Mehmet Özhaseki burada Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valilik anı defterini imzalayan Bakan Özhaseki daha sonra Vali Canbolat’ı makamında ziyaret etti. Burada Vali Canbolat Bakan Özhaseki’ye tablo hediye etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından karşılanan Bakan Mehmet Özhaseki çevredeki vatandaşlar ve belediye personeliyle selamlaştıktan sonra Başkan Akyürek ile birlikte başkanlık makamına çıktı. Ziyarette konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakan Özhaseki’nin belediye başkanlığı döneminde kendilerinden çok şeyler öğrendiklerini söyleyerek, "Yaşanılan olağanüstü dönemde sayın valimizle birlikte hükümetimize ve demokrasimize elimizden gelen desteği vermeye gayret ettik. Belediye araçlarımızın önemli bir bölümü 15 Temmuz akşamından bu güne askeri alanlarda ve tehdit oluşturabilecek yerlerde görev almış durumda. Tehdit oluşturacak bir kalkışmaya girecek olunursa bu halledecek durumda. Konyalı hemşerilerimiz 15 Temmuz akşamı saat 23.00’dan itibaren sokaklarda, yollarda, meydanlardaydı. O günden bu güne demokrasi ve milli irade nöbetini de devam ettiriyoruz” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de 15 Temmuz’da yaşanılan hain darbe girişimi nedeniyle ana gündemlerinin dışına çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Cuma gecesi yaşanan bu büyük bela pazartesi günü sanki hiç yaşanmamış gibi bir ortamda devam etti. Pazartesi sabahı herkes işine gitti. Dövizde dalgalanma olmadı, borsa çakılmadı. Millet iradesiyle atlatılan belada büyük bir hasarla karşılaşmadık. Bu milletin gücü karşısında bu insafsızların yapmış olduğu şey bir sinek vızıltısı gibi kaldı. İçimizde derin yaralar oluşturduğu kesin. Buradan ders alacağımız kesin. Adeta bu tarihin bir milat olacağı kesin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakan Mehmet Özhaseki’ye tablo ve mesnevi hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.