Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemil Çiçek: Parti kapatma dönemi artık geride kaldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP ve MHP'nin kapatılması yönünde hazırlık yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak, ”Parti kapatma dönemi artık geride kaldı. Bunlar çok eski dönemin kalıntılarıdır. Partilerin kapatılması hiçbir zaman demokrasiyle...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cemil Çiçek: Parti kapatma dönemi artık geride kaldı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP ve MHP'nin kapatılması yönünde hazırlık yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak, ”Parti kapatma dönemi artık geride kaldı. Bunlar çok eski dönemin kalıntılarıdır. Partilerin kapatılması hiçbir zaman demokrasiyle bağdaşır hususlar değildir.” dedi.

Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i makamında ziyaret etti. Basına kapalı yapılan görüşme sonrası Cemil Çiçek çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında yaşanan gergin ortamı değerlendirdi. Çiçek, "Maalesef zaman zaman bu türlü gerginlikler genel kurulda oluyor. Bunlar tasvif edilmesi mümkün değil. Yani gerginliği kim yaparsa yapsın genel kurullar müzakere yeridir. Bu müzakerelerin nasıl yapılacağı da bugüne kadar ki teamüller ve meclis iç tüzüğünde yazılıdır. Buna uygun müzakere yapıldığı taktirde zaten sorun olmaz. Ama bunun dışına çıkıldığında bu türlü gerginlikler oluyor. Tabi mesainin uzun sürmesi, artık işin sonuna gelinmiş olunması başkaca sebeplerdir. Maalesef tansiyonu yükseltiyor. Tavsiye etmekten başka yapacak bir şey yok. Ümit ederiz, son müzakereler de daha sükûnet içerisinde olsun ve bu işler yürütülsün. Son çalışma ayındayız 5 Nisan’da kapanacağına göre temenni ederiz herkes Meclis’e gelsin ama işin tabiatı gereği bu gerginlik içerisinde olanların da bir kısmı da Meclis’te olamayabilecektir. Daha hoş seda bırakarak bu görüşmeleri yapmak varken gerginlik bu sürece de uygun düşmüyor." şeklinde konuştu.

'PARTİ KAPATMA DÖNEMİ ARTIK GERİDE KALDI"

Gazetecilerin MHP ve CHP'nin kapatılması yönünde hazırlık olduğunu iddiasını hatırlatması üzerine Çiçek şöyle konuştu: "Parti kapatma dönemi artık geride kaldı. Bunlar çok eski dönemin kalıntılarıdır. Partilerin kapatılması Hiçbir zaman demokrasiyle bağdaşır hususlar değildir. Çok istisnai hallerde bu yola başvurulabilir ama artık Türkiye o kadar çok parti kapattı ki partisi kapatılmayan toplumsal kesim kalmadı ve bunun da hiçbir faydası olmadı. Dolayısıyla böyle bir çalışma var mı yok mu bilmiyorum. Bir iddia üzerine bunu yapamama ama parti kapatmaları doğru bulmam."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.