Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelenk: “Erdoğan’ı Başkan yapacağız”

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, önümüzdeki aylarda muhtemel bir Anayasa referandumu yapılacağını belirterek, “Muhtemel referandumda alınacak başarı FETÖ’ye, malum parti ve CHP’ye büyük bir darbe olacaktır” dedi.AK Parti ve...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, önümüzdeki aylarda muhtemel bir Anayasa referandumu yapılacağını belirterek, “Muhtemel referandumda alınacak başarı FETÖ’ye, malum parti ve CHP’ye büyük bir darbe olacaktır” dedi.
AK Parti ve MHP’nin ortak çalışması sonrası anayasa değişikliğinin TBMM’de imzaya açılacağını ve önümüzdeki aylarda muhtemel bir referandum yapılacağının hemen hemen ortaya çıktığını belirten AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, burada en önemli siyasi kişinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu söyledi. Çelenk, “Sayın Bahçeli bir grup konuşmasında ‘MHP’nin TBMM’de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır. Meclis’te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz. Özümüz de birdir, sözümüz de birdir’ diyerek önemli bir sorumluluk örneği göstermiştir. Halkımızın desteği ile muhtemel referandum da AK Parti ve MHP ile birlikte FETÖ’ye, malum parti ve CHP’ye inat iyi sallayacağız” dedi.
Başkan Çelenk, şöyle konuştu:
”Bir siyasi blok, ‘Seni Başkan yaptırmayacağız’ diyerek yenilgiyi kabul etmişti. Biliyorsunuz biz defalarca her platformda rejimle hiçbir sorunumuz olmadığını söylemiştik. Cumhuriyetin temel değerleri bizimde başımızın tacı, gelin tıkanan bu sistemi beraber aşalım, Türkiye’nin önünü açalım, Türkiye‘yi dünyanın göz bebeği yapalım demiştik. Niyet okuyan CHP yöneticileri ile malum parti her yerde olayı kişiselleştirerek Cumhurbaşkanımıza başkanlık sistemi üzerinden yapmadıkları hakareti bırakmadılar,’Seni Başkan Yaptırmayacağız’ diye, diktatör diye, güya halkımız üzerinde aleyhte propaganda yaptıklarını zannettiler, yanıldılar. Aslında bu davranışları onların bilinçaltı ezikliğinin dışa vurumuydu. Çünkü kendilerinin bir hazırlığı bir liderleri yok, bir adayları yok, halkta karşılığı olan bir adamları yoktu. 14 Ağustos’ta gördük 15 parti bir oldu kendi içlerinden bir aday çıkaramadılar dışarıdan ithal aday getirdiler, aldıkları oy ortada. İşte korkuları bu yüzdendir. Korkunun ecele faydası yok. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkanı olacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.