Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu'ndan turist azlığı cevabı: Onlarda kriz var turist sayısını etkiledi

Seçim çalışması için Aydın’ın Kuşadası ilçesine gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çarşıda esnafı dolaşarak partisine destek istedi. Partililerle birlikte Kuşadası Çarşısı'nı gezen Bakan Çavuşoğlu, bir esnafın "Az...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çavuşoğlu'ndan turist azlığı cevabı: Onlarda kriz var turist sayısını etkiledi
Seçim çalışması için Aydın’ın Kuşadası ilçesine gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çarşıda esnafı dolaşarak partisine destek istedi. Partililerle birlikte Kuşadası Çarşısı'nı gezen Bakan Çavuşoğlu, bir esnafın "Az turist geliyor, beklentimizin altında" demesi üzerine, “Oralarda kriz var. Alım gücü düştü ondan. İngiliz turist sayısında artış var.” cevabını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuşadası ilçesinde esnafların turist azlığı sorusuyla karşılaştı. Dünyada ekonomik ve mali krizin olduğunu ileri süren Bakan Çavuşoğlu, “Gelen turistlerin kalitesini ölçerek 'sen kaliteli, sen kalitesiz, sen şöyle, sen böyle' ayrımı yapamayız ki.. Daha fazla tanıtım yapacağız. Şunu da bilelim ki, onların da alım gücü zayıfladı krizden sonra. Bizim alım gücümüz artıyor, onların azaldı. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın da aynı şekilde alım gücü azaldı. Ekonomik ve mali krizden dolayı. İnşallah iyi olur oralar da düzelsin. Ülke olarak bizim sıkıntımız yok. Vizeleri kaldırıyoruz. Elektronik vize koyduk, 2-3 dakika içinde alıyor, kalma sürelerini uzatıyoruz. Çok kolaylıklar sağlıyoruz. Bazılarına vizeyi tamamen kaldırdık. Biz sezonda turistler gelsin, sayısı artsın diye her şeyi yapıyoruz. Turist sayısında 13 milyondan 40 milyona yaklaştık. 12 yıl önce Antalya’ya 3 geliyordu, Türkiye’ye 12. Şimdi sadece Antalya’ya 13 milyon geliyor. İngiliz turist sayısında çok artış var.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.