Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu-waszcykowski Ortak Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya’da savunma sanayisi alanında ciddi potansiyel olduğunu belirterek, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 5.3 milyar dolar civarında" dedi.Bakan Çavuşoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszcykowski...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya’da savunma sanayisi alanında ciddi potansiyel olduğunu belirterek, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 5.3 milyar dolar civarında" dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszcykowski ile Dışişleri Bakanlığı’nda baş başa görüştü. Daha sonda iki bakan heyetler arası görüşmelere katıldı. Görüşmelerin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, çalışma yemeğinde bölgesel konuları değerlendirdiklerini belirterek, Suriye ve Irak sorunlarını değerlendirdiklerini söyledi. Polonya’nın hiçbir siyasi sorunun olmadığı ülkelerden biri olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Savunma ve savunma sanayinde ciddi potansiyel var. İkili ticaret hacmimiz 5.3 milyar dolar civarında. İş adamlarımızı daha fazla bir araya getirmemiz lazım" dedi.
Waszcykowski ise, iki ülke ilişkilerinin 600 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediğini söyledi. Waszcykowski, "Polonya olarak destek programlarının üyesiyiz ve bu programlar çerçevesinde Türkiye’yi destekleyeceğiz. Her iki ülkenin ticaret hacimlerinin yükseltilmesi gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Waszcykowski, Rusya ile yaşanan sorunlara ilişkin olarak, "Tehditlere ve sınamalara karşı nasıl çözüm bulabileceğimizi konuştuk. NATO’nun doğu kanadının güven içinde olması için elimizden geleni yapacağımızı kararlaştırdık" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.