Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu, IŞİD'in elinden kurtarılan konsolosluk parsoneliyle buluştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 101 gün sonra terör örgütü IŞID’in elinden kurtarılan Musul Konsolosluğu’nun personel ve ailelerine Ankara Palas’ta kahvaltı verdi. Uzun süren esareti yaşan kişilerin en küçükleri olan Ela ve...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çavuşoğlu, IŞİD'in elinden kurtarılan konsolosluk parsoneliyle buluştu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 101 gün sonra terör örgütü IŞID’in elinden kurtarılan Musul Konsolosluğu’nun personel ve ailelerine Ankara Palas’ta kahvaltı verdi. Uzun süren esareti yaşan kişilerin en küçükleri olan Ela ve Kuzey Deniz ilgi dolu bakışlara muhatap oldu.

Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında, konsolosluk personelini rehin alanların kat kat misliyle ödeyeceğine vurgu yaptı. Bakan Çavuşoğlu ile eşi Hülya Çavuşoğlu Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve ekibinin oturduğu masaları tek tek dolaşarak ‘geçmiş olsun ve ‘hoş geldiniz’ dileklerini iletti. Dışişleri Bakanlığı da ailelere hediye takdim etti. Kahvaltı öncesinde katılımcılara hitap eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve mesai arkadaşlarının bayrağa ve milletie yakışır bir tavır içinde olduklarını belirterek, "Karşımda sadece başarılı Türk diplomatlarını, fedakar konsolosluk mensuplarını değil her biri birer kahmaran olan arkadaşlarımızı görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. En büyük kahramanlarımız da Ela ve Kuzey Deniz’dir. Onlar daha yaşlarımı bile doldurmadan bu sınava maruz kaldılar. Ele ve Deniz adeta bu mücadelenin bir sembolü olarak şimdiden tarih sayfalarına birer kahraman olarak geçtiler." dedi.

"SÖZLERİN YERİNE YÜREKLERİN KONUŞTUĞU BİR ORTAM"

Hassas operasyonun Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gösterdiğine işaret eden Çavuşoğlu, geçmişte yaşanan benzer olaylardan söz etti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuşmasında sözler yerine yüreklerin konuştuğu bir ortamda sözlerini daha fazla uzatmak istemediğinde vurgu yaparak, "Ama şunu bilmenizi isterim ki size bunu yapanlar mislisiyle kat kat fazlasıyla ödeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti kendisine uzanan kirli ve hain ellere fırsat vermeyecek kudret ve iradeye sahiptir, İnşallah bunu sizlere yapanlara da bedelini ödetecektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin gerek terörle mücadelede gerekse bölgesel güvenlik ve istikrar çabalarında her zaman öncül rol oynadığını, oynamaya da devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, "Allah bizlere böyle bir sınavı yaşamayı nasip etmesin. Allah ülkemize ve milletime karşı uzanan ellere fırsat vermesin.” temennisinde bulundu.

Çavuşoğlu, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir aylık izin jestine ilave aynı zamanda bir Antalyalı olarak konsolosluk çalışanlarını aileleriyle birlikte bayram sonrasında memleketinde ağırlamak istediklerini ifade etti. Çavuşoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun şahitliğinde evlenen Mesut ve Hazal çiftine de ömür boyu mutluluk diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.