Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu: ‘Çalışmaya devam, takdir milletin’

Bursa’da eğitim camiasıyla bir araya gelerek istişarelerde bulunan Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Davutkadı Mahallesi’ndeki nokta mitinginde vatandaşlara hitap etti. Çavuşoğlu daha sonra AK Parti İl Gençlik Kolları’nın programında, yeni seçmenlerle çay sohbetinde buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çavuşoğlu: ‘Çalışmaya devam, takdir milletin’

Bursa’da eğitim camiasıyla bir araya gelerek istişarelerde bulunan Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Davutkadı Mahallesi’ndeki nokta mitinginde vatandaşlara hitap etti. Çavuşoğlu daha sonra AK Parti İl Gençlik Kolları’nın programında, yeni seçmenlerle çay sohbetinde buluştu.

Bursa’daki temaslarını yoğun bir şekilde sürdüren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Eğitim-Bir-Sen camiası ile bir araya geldi. Dobruca’daki bir restoranda gerçekleştirilen program, Eğitim-Bir-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker’in açılış konuşmasıyla başladı. Çavuşoğlu’nu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Şeker, “Alçakgönüllülük ve tevazu konusunda medarı iftiharımız olan Sayın Başbakan Yardımcımıza hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı. Daha sonra Bursa Haber’e özel açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, seçim gündemini değerlendirdi. Çavuşoğlu, “Türkiye bir seçim atmosferinde. Dolayısıyla biz de toplumumuzun bütün kesimleriyle, memurlarla, emekçilerle, işçilerle, emeklilerle, esnafımızla, sanayicimizle buluşuyoruz ve onlarla hemhal olup dertlerini dinliyor, taleplerini alıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabileceğini tartışıyoruz” diye konuştu.

EĞİTİMDE ÇAĞ ATLANDI

Eğitimcilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’de eğitimle ilgili çok büyük yenilikler gerçekleştirildi ve son 16 yılda 585 bin öğretmen ataması yapıldı. Bu bütün cumhuriyet tarihinden daha yüksek bir rakam. Okullarımızdaki fiziki şartların kalitesini yükselttik. 50-60 kişilik sınıflardan 25-30 kişilik sınıflara geçildiğini görmek bizi mutlu ediyor. Bursa özelinde de önümüzdeki eğitim sezonu için tüm hazırlıklar sürüyor. Biliyorsunuz artık tekli eğitime geçeceğiz. Bursa’da sayıyı 750 okuldan 1750 okula yükselttik. Derslik sayımız 9 bin civarından 24 bin civarına yükseldi. Öğretmen sayımız da 16 binden 16 bine çıktı. Her bakımdan eğitimin altyapısını, kalitesini arttırmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Eğitim bir ülkenin en kaliteli hizmet alacağı yerdir. Biz 2002 yılında geldiğimizde eğitime ayrılan bütçe 8,7 milyardı. Şu anda 130 milyarı aştı. Eğitimle ilgili bakış açımız belli. Vesayetin getirmiş olduğu 28 Şubat sürecinin eşitsizliklerini ortadan kaldırdık. Katsayı sorununu çözdük. Öğrencilerimiz artık okula gittiklerinde kitaplarını önlerinde buluyor. 4+4+4 gibi bu ülkenin ihtiyacı olan bir sisteme geçtik. Sayın Cumhurbaşkanımız seçim beyannamesinde öğretmenlerin içinde yer aldığı 3600 ek gösterge müjdesini vermiş oldu. Biz çalışmaya devam edeceğiz, takdir milletimizin.”

‘ENERJİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZDAN’

Dünyanın dört bir yanında yaptığı temaslar sırasında harcadığı enerjiyi neren bulduğu konusundaki bir soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımızda gördüğümüz enerji, çalışkanlık ve azimden sonra, yaptıklarımızın hiçbir kıymeti yok. Biz ona layık olmaya çalışıyor ve enerjimizi, sinerjimizi ondan alıp bu millet için, bu ümmet için mücadele veriyoruz. Her şeyin başı Cumhurbaşkanımızın bakış açısı. Biz Allah rızası için çalışıyoruz. Bir sevdamız, davamız var. Bu ülke çok çekti, çok badireler atlattı. Artık bunlar geride kaldı. Ülkemiz daha itibarlı, daha kalkınmış, milletiyle devleti kucaklaşmış, gençliğiyle beraber yeni bir ülke olarak gelecekteki yerini alacak” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.