Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tarih önünde söz veriyoruz ki, ülkemizi, devletimizi, milletimizi, vatanımızı ve bayrağımızı namusumuz ve şerefimiz bilerek koruyacağız" dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tarih önünde söz veriyoruz ki, ülkemizi, devletimizi, milletimizi, vatanımızı ve bayrağımızı namusumuz ve şerefimiz bilerek koruyacağız" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Çanakkale Destanımızın 101. yıldönümünde Çanakkale şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, aziz hatıraları önünde hürmetle eğilirken, manevi huzurlarında canları ve kanları pahasına bize bıraktıkları vatan emanetini sonsuza kadar koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Aziz kahramanlarımız Çanakkale’de insanlık tarihinin en asil ve en onurlu destanlarından birini yazdılar. Çanakkale Şehitleri ve Gazilerimizin o destansı mücadelesi İstiklal Mücadelemizle kurulacak Türkiye Cumhuriyeti’ne ruh ve mana vermiştir. Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’nde bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan ve al bayrağımızı bir daha asla indirilmemek üzere göndere çeken şehit ve gazilerimizin istiklal aşkı Cumhuriyetimizin üzerinde yükseldiği değerlere bereketli bir zemin olmuştur. Yine Çanakkale Savaşı’nda, hiçbir gücün, kudretin, silahın ve teknolojinin yüreklerdeki iman gücünün üzerinde olamayacağını, iman dolu yürekleriyle Seyit Onbaşı ve kader arkadaşlarının, Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının zamanın en güçlü ordularını dize getirerek onlardan çok daha kuvvetli ve kudretli olduklarını görmüştük" ifadelerini kullandı.
"101 yıl önce milletimizin bütün unsurlarından genç şehitlerimiz aziz ve pak kanlarıyla yazılan Çanakkale Destanı kader birliği eden bir millet olmamız halinde hiçbir zorbalığa, hiçbir güce ve tehdide boyun eğmeyeceğimizin destanı olarak bugünlerimiz için de eşsiz bir ilham kaynağıdır" diyen Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti: "O gün, yedi düvele karşı hürriyet mücadelesi vererek Çanakkale’yi geçilmez kılan ülkemiz ve milletimiz Allah’a hamdolsun ki bugün de mazlumların son sığınağı ve insan hak ve özgürlükleri ile hukuk devleti başta olmak üzere bütün insani değerlerin savunulduğu son kaledir. Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz ki, dün olduğu gibi bugün de vatandaşlarına zulmeden, kan döken zalim diktatörlerin ve insan hayatını hiçe sayan terör örgütlerinin tam karşısında yer alarak "Çanakkale Geçilmez" ruhunu yaşatacak ve şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatan toprağımızın asaletine, izzetine, şehitlerimizin hatırasına uygun davranacağız. Tarih önünde söz veriyoruz ki, ülkemizi, devletimizi, milletimizi, vatanımızı ve bayrağımızı namusumuz ve şerefimiz bilerek koruyacağız. Çanakkale Şehitlerimizi rahmetle anarken, toprağımıza mukaddes kanıyla ruh veren bugünkü şehitlerimize de Allah’tan rahmet, milletimize sabır, vakar ve metanet diliyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.