Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalık’tan Muhalefete Vaat Eleştirisi

7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimleri öncesi muhalefet partilerinin özellikle emekliler için açıkladıkları seçim kampanyaları hakkında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, muhalefetin daha gerçekçi politika yapması gerektiğini...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimleri öncesi muhalefet partilerinin özellikle emekliler için açıkladıkları seçim kampanyaları hakkında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, muhalefetin daha gerçekçi politika yapması gerektiğini söyledi.
Karakaya Barajı’nda yapımı tamamlanan feribotun suya indirilmesi töreni sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Öznur Çalık, 7 Haziran seçimleri öncesi muhalefet partilerinin seçim beyannamelerindeki emeklilere özel kampanyaları değerlendirdi. Çalık, “CHP bin 500 diyor, öbürü bin 800 diyor, DSP 2 bin, HDP ise artırdıkça artıyor” diyerek muhalefeti eleştirdi. Muhalefetin daha reel ve gerçekçi politika yapması gerektiğini belirten Çalık, “Hepsi kendilerine göre ceplerinde paranın ne kadar var olduğunu bile bilmeden açıklama yapıyorlar. Bakın bugün Malatya’dayız. Malatya’da karayolu, havayolu ve şimdi de denizyolunu hizmete sunuyoruz. Biz hiçbir şey söylemiyoruz AK Parti olarak. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.
AK Parti’nin ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, ekonomide ve demokratikleşmede ne söylediyse yerine getirdiğini ifade eden Çalık, “Biz kimseye yıldızları vaat etmiyoruz. Onlar bol keseden atan muhalefet partileri kendilerinin bu işi yapamayacaklarını biliyorlar. İktidar olamayacaklarını bildikleri için bol keseden atıyorlar. Biz hem asgari ücretli için hem emekli için yapacağımız tüm çalışmaları yaptık. Bakın kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolara çıktı ve sadece Malatya’ya getirdiğimiz yatırım 12 Milyar TL” diye konuştu.
Muhalefetin şimdiye kadar ağzına millet ya da sosyal devlet kelimesini almadığını ifade eden Çalık, AK Parti’den sonra artık muhalefetin de millet ve sosyal devlet demesini öğrendiğini söyledi. Kendilerini makarna ve kömür dağıtmakla suçlayan muhalefetin şimdi sosyal devletin ne demek olduğunu gördüğünü ifade eden Çalık, “Biz AK Parti olarak tüm muhalefet partilerine çok şey öğrettik. Millet ne istiyorsa biz milletin tarafında yer aldık. Milletimizin isteklerini gerçekleştirmek adına 12 yıldır hizmetkarız, bugün olduğu gibi çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.