Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalık’tan Kılıçdaroğlu’na Eleştiri

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Bir kadın için söylediğiniz bu cümleyi...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Bir kadın için söylediğiniz bu cümleyi siz kendi aileniz için düşüneceksiniz, siz kendi çocuklarınız için düşüneceksiniz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Karaman’daki çocuk istismarı nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri hakkında açıklama yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ana muhalefet partisi genel başkanının kullanmış olduğu üslup ve dilin kendilerini hiç yanıltmadığını kaydetti. Çalık, “Yine aynı dili, aynı kirli dili ve üslubu maalesef kullanmaya devam ediyor. Bu defa kullanmış olduğu kişi aileden sorumlu, sosyal politikalarımıza bakan ve bir anne olan TBMM’de ilk kez başı örtülü olarak seçilmiş ve kamuoyunda yer bulmuş bir bakana karşı yapılmış saldırı. Bu saldırıyı çok şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu, eğer ana muhalefet partisi lideri ise önce liderlik ne demek onu öğrenmesi gerekir. Liderliğin örnek insan vasıflarını taşıması gerekir. Topluma ve kamuoyuna verilecek mesajlarda kullandığı dili ve üslubu çok iyi seçmesi gerekir. Hele de bu kullandığı dil ve üslupta kadına hakaret varsa, kadını aşağılamak varsa ve kadına ağza alınmayacak şekilde fütursuzca cümleler varsa o liderin ne kadar çapsız olduğunu çok net gösterir. Dün genel kurulda verilen gensoruda Bakan Ramazanoğlu’na karşı söylenen ‘çapsız’ kelimesini dün konuşan CHP’nin grup başkan vekiline tekraren iade ediyoruz. Genel başkanlarının da ne kadar çapsız olduğunu bir kez daha bugün sarf etmiş olduğu cümlelerle gördük. Kılıçdaroğlu’nun söylemiş olduğu cümleleri kendisi bir kez daha oturup dinlesin. Bu ne büyük ayıptır, bu ne büyük çirkinliktir, bu ne büyük şereften yoksun bir konuşmadır. Bir kadın için söyleyeceğiniz bu cümleyi siz kendi aileniz için düşüneceksiniz, siz kendi çocuklarınız için düşüneceksiniz. Böyle bir cümleyi bir başkası sarf ettiği anda sizin vereceğiniz tepkiyi siz kendi kendinize cevap vereceksiniz. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmadan sonra orada alkışlayan milletvekillerine, hele de kadın milletvekillerine seslenmek istiyorum, bu cümleleri siz kendinize layık görüyor musunuz ki o cümleleri alkışlıyorsunuz? Siz bu ülkenin bir kadın bakanına karşı, bu cümleleri nasıl hoş görüyorsunuz, nasıl alkışlıyorsunuz?" şeklinde konuştu.
“ACİLEN KENDİ GENEL BAŞKANLARINI ÖZRE DAVET ETMELİDİRLER”
Çalık, insanları aşağılayarak, kadınlara hakaret ederek hiçbir yere varamayacaklarını kaydetti. Çalık, “Karaman’daki hadiseye hepimiz şiddetle karşı koyduk. Bakan Ramazanoğlu, bununla alakalı olarak hem müdahil oldu hem de gerekli açıklamaları çok net bir şekilde ifade etti. Bu iğrenç hadiseyi lanetlemenin ötesinde cezai müeyyideler neyi gerektiriyorsa alması için hepimiz müdahil oluyoruz. Ama başka bir kuruluşun içerisine dahil ederek, o kurum üzerinden muhalefet yapmaya çalışan muhalefet partileri ya da muhalefet sesi çıkartmaya çalışan insanlara seslenmek istiyorum. Bugün hatırlar mısınız bilmiyorum 2007 yılında Çatalça’da Aziz Nesin Vakfı’nda kız çocuklarına yönelik bir tecavüz vakası yaşandı. O gün hiç kimse Aziz Nesin Vakfı ile ilgili yorumda bulunmadı. Önemli olan o gün oradaki olayın, o vakanın lanetlenmesi ve onunla ilgili olarak cezai müeyyidelerin uygulanması idi. Ama maalesef bugün muhalefet kullanmış olduğu dil ve üslupla hem kurumu hem yürütmedeki bakanı hem hükümeti hem partimizi çok çirkin sözlerle aşağılıyor. Söylemek istediğim şudur, toplumsal hadiselerde kurumlar üzerinden değil, bu çirkin hadiseyi yapan, yaşatan kişilerle ilgili mücadele etmek gibi ortak bir tavır sergilememiz gerekir. Tüm siyasi partiler bu konuda ortak tavır sergilemeli. Kadın milletvekilleri de bu ortak tavırda beraberce yol arkadaşlığı etmeli. CHP’deki kadın milletvekilleri acilen kendi genel başkanlarını özre davet etmelidirler. CHP’deki kadın milletvekilleri eğer kadın haklarını savunuyorlarsa, insan haklarını savunuyorlarsa şayet, yapacakları ön önemli işlem direk olarak genel başkanlarını özür dilemeye davet etmek olmadır. Bunu biz değil, onlar yapmalı. Toplum bu özrü çok net bir şekilde beklemekte. 7 seçim kaybetmiş bir genel başkan bugün halen genel başkanlığa davet ederken, yapmış olduğu çapsız açıklamalarla bir kez daha kamuoyunun önünde rezil olmuştur. Kadınlar üzerinden böyle çirkin siyaset yaparak bir kez daha çapsızlığını göstermiştir. Tüm kadın hakları savunucularını ortak tavır almaya davet ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.