Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalık: Şimdi kadın için, insan için özgürlük zamanı

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Partili 4 kadın milletvekilinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) başörtüsü ile girmesiyle ilgili “Şimdi özgürlük zamanı, kadın için, insan için özgürlük zamanı. Bugün kadınların...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Partili 4 kadın milletvekilinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) başörtüsü ile girmesiyle ilgili “Şimdi özgürlük zamanı, kadın için, insan için özgürlük zamanı. Bugün kadınların haklarının iadesinin yapıldığı çok önemli bir gün yaşandı.” dedi.

    Milletvekili Çalık, yaptığı değerlendirmede, “Meclis’te bir bahar havası esti. İhlal edilen haklar yeniden Meclis’in gündeminde ve elde edilmiş vaziyette. Arkadaşlarımız Meclis’e girerek, haklarımızın alınmasını kamuoyu ile paylaşmış oldular. Sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz hep şunu söylüyoruz, ‘ Kadınlarımız önemsiyoruz.’ İşte kadın-erkek fırsat eşitliği yakalamak üzerede inanılmaz mücadeleler veriyoruz. Kadını erkek ile fırsatlarının eşitlenmesinden önce yıllardır söylediğimiz bir söylemimiz var; kadını kadınla eşitlememiz gerekiyor. Başı açık kadını hangi hakkı varsa, kapalının da o hakka sahip olması gerekir. Bu sadece insan hakkıdır, kadın hakkı değildir. Kabul etmiş olduğumuz Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, bizim insan hakkı ihlali yapmayacağımıza dairdir. Anayasamız her türlü serbestliği getiriyor. Maalesef kadın ile erkek arasındaki fırsat eşitliği bugüne kadar eşitlenmemiş olmasına rağmen kadınlarımız ile kadınlarımız arasındaki fırsatları da eşitleyemedik. Bu sorun yıllarca, sadece 1999’daki Merve Kavakçı’nın Meclis’ten çıkartılması vakası değil, o en son işin pik yaptığı noktadır. Yılardır tüm siyasi partilerde başı açık, başı açık kadınlar her yerde ve her alanda, kadın kollarında ve yan kollarda yığınca çalışmalar ve mücadeleler vermiştir. Savaşlarda mücadeleler vermiştir. Kurtuluş Savaşımızda mücadele veren kadınlarımızı başı açık ve başı kapalı diye ayırmamışız. Bugün hangi hakla, hangi insan, hangi adam, hangi erkek, hangi kadın, kadını başı açık ve başı kapalı diye haddine sahip olabilir.” dedi.

    Çalık şunları söyledi; “Kadınların hak ve özgürlüklerinin alınması adına çok önemli bir mücadele. Öncelikle biz kadınların bu haklara sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün kadınların haklarının iadesinin yapıldığı çok önemli bir gün yaşandı. 1999 yılındaki, ‘Bu kadına haddini bildirin’ zihniyetinin son bulduğunu hepimiz gördük. Muhalefet milletvekilleri bugüne kadar ‘Niye yapılmadı’ diye soranlar ve sorgulayanlar var. Lütfen neler yaşandı; Balyoz’u, Ergenekon'u, partinin kapatılması davasına bir dönüp baksınlar. 2008 yılında bizim çıkartmış olduğumuz Anayasa değişliği sonrasında gazetelerde ‘411 el kaosa kalktı’ şeklinde manşetler atıldı. Hemen akabinde AK Parti aleyhinde partinin kapatılması istendi. 28 Şubat darbesi uygulamalarının hepsinin sonlandırılması lazım. İlk ciddi başörtüsü yasağını 1982’de Kenan Evren vermiş, yasaklar bugüne kadar devam etmiş. Şimdi özgürlük zamanı, kadın için, insan için özgürlük zamanı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.