Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalık: Milletin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin zaferi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, FETÖ terör örgütü için, “’Bunlar PKK’dan da DHKP-C’den de DAEŞ’ten de tehlikeli, hepsiyle aynı ruha sahip terör örgütü’ dedik. Bugünü bize yaşattılar. İnşallah bunların cezalarını...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, FETÖ terör örgütü için, “’Bunlar PKK’dan da DHKP-C’den de DAEŞ’ten de tehlikeli, hepsiyle aynı ruha sahip terör örgütü’ dedik. Bugünü bize yaşattılar. İnşallah bunların cezalarını tek tek çekecekler. Hepsinden tek tek hesap sorulacak” diye konuştu.
Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimine yönelik olarak Malatya’da sürdürülen “Demokrasi Nöbetine” gece 02.00 sularında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’da katıldı.
Meydanda toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 15 Temmuz günü milletin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin zaferi olduğunu belirterek “Sizlerin sayesinde bu zaferin altına hep birlikte imza atıyoruz." ifadelerine yer verdi.
246 demokrasi şehidi arasında Malatya’nın da 3 şehidinin bulunduğunu ifade eden Çalık, “Bunların hesabını hepsi sorularak. O haşhaşilerden, hepsinden tek tek bunların hesabı sorulacak” dedi. İstanbul, Ankara ve Malatya’da darbecilerin operasyon yaptığı önemli yerler olduğunu belirten Çalık, “Bunlar kanser türü, ur şeklinde girdikleri her yere yayılan maalesef kanserli hücreler. Her yere girmişler. Biz bunlara ’terörist’ dedik, inanmadılar, ‘paralel’ dedik, inanmadılar, ‘haşhaşi’ dedik, inanmadılar. Biz dedik. Toprağımı, bayrağımı, Cumhurbaşkanımı hedefine koydular. Milletimiz sayesinde, tankların önünde duranların sayesinde, milletin sayesinde tüm halkımız darbeye ’dur’ dedi. Biz çok darbeler yaşadık ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi darbelerin hikayeleriyle dolu, ama Türkiye Cumhuriyeti, dünya darbe tarihlerinde böyle bir darbe yok. Vatandaşların üzerine, Meclis’e bomba atıyor. Kurtuluş Savaşı’nda düşman orduları Meclis’e saldırmadı. ’Bunlar PKK’dan da DHKP-C’den de DAEŞ’ten de tehlikeli, hepsiyle aynı ruha sahip terör örgütü’ dedik. Bugünü bize yaşattılar. İnşallah bunların cezalarını tek tek çekecekler. Hepsinden tek tek hesap sorulacak." Şeklinde konuştu.
“Haşhaşilerin baş haşhaşisi buraya gelecek”
Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İnsan kılığına girmiş canavarlar, kaçarlar. Ama bilsinler ki, dünyanın öbür ucuna da gitse, bu millet onun takipçisi olacak, Cumhurbaşkanım, başbakanım, bizler, sizler bunun takipçisi olacaksınız. Yunan adalarında soluğu almışlar, ama merak etmeyin onlarda gelecek, yurtdışına kaçmışlar, merak etmeyin onlarda gelecek, Alamut Kalesine saklanan haşhaşilerin baş haşhaşisi buraya gelecek, Hassan Sabbah muamelesi görecek ve o kale onun başına yıkılacak. Bilesiniz ki onlardan da hesap tek tek sorulacak” Olağanüstü Halin sadece FETÖ’nün darbe girişiminin ortadan kaldırılması olduğunu belirten Çalık, “Vatandaşlarımızın bu konuda gönlü rahat olsun.” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise “Bu adamlar paşa olmuş, general olmuş, bilmem ne zıkkım olmuş. Milletinin duasını alamıyorsanız, kesinlikle hileyle, çaldığınız sorularla, bugün general yaptıklarınız bu necip milletin sayesinde ne oluyor, ne oldular? Yalın ayak bir şekilde, kulakları parçalanmış, suratları tamamen aşağılanmış, adilerin daha da ötesinde, adice bir mahlukata dönüşmüşler. İşte bu sizin evlatlarınızın hakkını gasp etmelerinin neticesi de bugün düştükleri durum. İnşallah, Pensilvanya’yı buradan inleteceksiniz, o alçak buraya gelecek, kesinlikle son kullanma tarihini geçirmiş olan bu peçete yarın Türkiye’nin çöplüğüne atılacak, atmaya mahkumlar. O gün hesabı sizin adınıza hukuk çerçevesinde soracağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.