Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakır’dan HDP’li Demirtaş’a hendek cevabı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hendek eleştirisine cevap veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bir avuç haine karşı kazılan hendekleri ayırt edemeyecek kadar kafası beyni durmuş” dedi.HDP Genel Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hendek eleştirisine cevap veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bir avuç haine karşı kazılan hendekleri ayırt edemeyecek kadar kafası beyni durmuş” dedi.
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’daki mitingde yaptığı konuşmada, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin darbeci askerlerin zırhlı araçları çıkarmaması için açtığı hendekleri eleştirmesine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır cevap verdi. Malatya’daki demokrasi nöbetinde halka seslenen Başkan Çakır, HDP’li Demirtaş’ı eleştirdi. Teröristlerin ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelik Güneydoğu’da hendek siyaseti yürüttüklerini ifade eden Çakır, “Bizler de yerel yönetimler olarak darbe girişimi günü bu hainlerin karşısında vatanın birlik, beraberliği ve bütünlüğü için halkın iradesine sahip çıkmak için araçlarımızı bu hainler gelmesin diye askeri alanların etrafına koyduk. Bir yandan da bu hainlere karşı hendek kazdık” diye konuştu.
HDP’li Demirtaş’ın sözlerini anımsatan Çakır, “Şimdi bunlar devletin bölünmez bütünlüğüne karşı bir ihanet şebekesinin bir terör örgütünün kazdığı hendekle ülkenin birliğine beraberliğine kast etmiş, halkın iradesine darbe yapmak isteyen bir avuç haine karşı kazılan hendekleri ayırt edemeyecek kadar kafası durmuş beyni durmuş. Bizler İnşallah bu mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’daki ’Darbelere hayır, demokrasi hemen’ mitinginde yaptığı konuşmada, "Belediyelerin kepçelerini kışlaların önüne çekmişler. Malatya Belediyesi hendek kazmış. Tanklar geçmesin diye. Hani hendek ihanetti. Demek ki her canlının kendini savunması meşrudur” sözlerini söylemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.