Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Çağlayan Adliyesi'nin adını değiştireceğiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adının verileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Çağlayan Adliyesi'nin adını değiştireceğiz"
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adının verileceğini açıkladı.

 

Davutoğlu, "Teröristler adliyedeki eylem sırasında yurt dışıyla görüşme yaptılar. Bu ağı ortaya çıkaracağız" dedi.

 

Başbakan Davutoğlu, cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

 

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"Oğluyla kucaklaştığımızda, aileden aldığımız terbiyeyle nasıl metin durduğuna şahit olduk. Aynı Özgecan'ın ailesi gibi... Bu mesajları alıp bütün medyanın, STK'ların duvarlarına temel ahlakın ilkeleri olarak asmak lazım. Bu asil aileye minnet duyuyorum, teşekkür duyuyorum. Çağlayan Adliyesi'nin adı Mehmet Selim Kiraz olacak değiştirilecektir."

 

'İçeriden silah sesleri geldiği anda...'

 

"Emniyet güçlerimiz aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır. En baştan beri, 'her türlü yöntemi kullanınız ve savcımızı salim kurtaracak şekilde çalışmanızı yürütünüz. Etkin şekilde müdahale etmekten kaçınmayın' dedik. İçeriden silah sesi geldiği anda da odanın duvarları da patlatmak suretiyle içeri girilmiş. Arka tarafa barikatlar kurulmuştu çünkü. Maalesef savcımızı kurtaramadık."

 

"Aynı sağduyulu tavır siyasiler ve medya tarafından gösterilsin isterdik ama maalesef medyamızın bazıları bu acıyı paylaşırken, başka bir kesimi de daha evlat acısı yüreğine inmiş ailenin acısı dururken, bu sabah gazeteleri açtığınızda o resimleri, şakağına silah dayanmış resimleri, yayınlama ahlaksızlığını, nezaketsizliğini göstermiştir. Bütün bu medya mensuplarına çağrıda bulunuyorum. Öz eleştiri yapın. Kendi eşiniz, babanız olsaydı bunların olacağını düşünün, acaba ne hissederlerdi? Bu insani bir durumdur."

 

Hep beraber cenaze namazı kıldık ama muhalefet burada değildi.

 

Sayın Kılıçdaroğlu beni, bizi eleştireceğini e keşke burada olsaydı acıyı beraber paylaşsaydık, namazda aynı safhada dursaydık.

 

Kılıçdaroğlu’nun attığı tweetler… Bu saldırı nasıl unutulmayacaksa o tweetlerde unutulmayacaktır.

 

Bahçeli’nin yaptığı açıklama da öyle.

 

Cenazeyi defnettiğimiz için söylüyorum, bu ülkenin kaderi hepimizin kaderi. Bu cenazede bulunmayan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli iç güvenlik paketine karşı çıkmışlardır.

 

Şimdi hesap vaktidir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bugün burada olsaydı bu eleştirileri yapmayacaktım.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.