Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristan’da liderlerle görüştü, Türkiye’ye umutla döndü

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, BAL-GÖÇ Genel Kurulunda yaptığı çağrısını siyasi parti liderleriyle paylaştı.“Zaman fedakarlık ve birleşme zamanıdır” çağrısını yenileyen Turhan Gençoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bulgaristan’da liderlerle görüştü, Türkiye’ye umutla döndü

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, BAL-GÖÇ Genel Kurulunda yaptığı çağrısını siyasi parti liderleriyle paylaştı.

“Zaman fedakarlık ve birleşme zamanıdır” çağrısını yenileyen Turhan Gençoğlu, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da HÖH Partisi Onursal Başkanı Ahmet Doğan, HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve DOST Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan ile bir araya geldi. Gençoğlu, HŞH Partisi Kurucu Başkanı Kasım Dal ile de önümüzdeki günlerde bir araya geleceğini belirtti.

Hem Türkiye’de hem de Bulgaristan’da yaşayan soydaşların uzun süredir Türk partililerin bölünmüşlüğüne son vermesi için gözlerin çevrildiği en etkili isim olan Turhan Gençoğlu, bu mücadelenin sembol ismi rahmetli Mümin Gençoğlu gibi kritik bir süreçte tarihi bir sorumluluk aldı. Gençoğlu, Türkiye’de başlattığı girişimlerini Bulgaristan’da üst düzeyde sürdürdü.

"Her şey çok daha güzel olacak”

Bugün geriye doğru gitmeye başlayan tüm kazanımların korunması, gelecekle ilgili ise önemli hak ve özgürlüklerin elde edilmesi için tarihi bir sürece girildiğini açıklayan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, soydaşlar tarafından tam destek bulan girişimini Bulgaristan’ın başkent Sofya’da siyasi parti liderleriyle görüşerek önemli bir aşamaya taşıdı.

’Geçmişi geçmişte bırakalım. Zaman fedakarlık zamanı, zaman birleşme zamanıdır’ diyen Gençoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birleşelim ve tek vücut haline gelip, ortak hareket ederek önümüzdeki dönemde Bulgaristan’da iktidar ortağı olarak soydaşlarımıza hak ettikleri hizmetleri daha iyi verebilelim. Bulgaristan’daki siyasi parti liderlerinin soydaşlarımızın, halkımızın birliği ve bütünlüğü için fedakarlık yapmaya hazır olduklarını belirtmeleri beni çok mutlu etti. Görüşmelerde, siyasi bütünlüğümüz için tek vücut olma talebimi tüm liderlerimize ilettim. Uzun uzun görüşmeler gerçekleştirdik. Bu sürecin kolay bir süreç olmadığını biliyorum. Birleşmenin, herkesin fedakarlık yapmasıyla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Geçmişte bazı hatalar yapılmış olabilir, ancak artık geleceğe bakmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte, birbirimizi eleştirmeyi bırakmamız gerekiyor. Genel başkanlarımızın, teşkilatlarını bu hususta daha dikkatli olacaklarını belirttiler. Bizler et ve tırnak gibiyiz, birbirimizi kırmadan hareket edeceğimizi düşünüyorum. Biz bunun üstesinden gelebilecek güçteyiz."

Gençoğlu, herkesin beklediği, özlem duyduğu birleşmenin yeniden sağlanacağını ve akrabaların yeniden buluşacağını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.