Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bülent Tüfenkci: Başörtülü vekile kimse engel olamaz

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, "Kimse başörtülü milletvekilinin vekillik yapmasına engel olamaz, buna da kimsenin gücü yetmez. Buna kendilerini alıştırsalar iyi olur." dedi.     Bülent Tüfenkci, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bülent Tüfenkci: Başörtülü vekile kimse engel olamaz
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, "Kimse başörtülü milletvekilinin vekillik yapmasına engel olamaz, buna da kimsenin gücü yetmez. Buna kendilerini alıştırsalar iyi olur." dedi.

    Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada, Türkiye’de 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde demokrasi adalet, kişi hak ve özgürlükleri, eğitim, sağlık, ulaşım, tarım ve hayvancılıkta reform niteliğinde gelişmeler yaşandığını söyledi. 90 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca atılmayan adımların bu dönemde atıldığını vurgulayan Tüfenkci, tartışılmasına dahi cesaret edilmeyen sorunlar bu dönemde tartışıldığını, çözüm konusunda ciddi adımlar atıldığını belirten Tüfenkci, Türkiye’nin artık her dönemde baharı yaşayan bir ülke olduğunu dile getirdi.

    Son olarak asrın projesi diye nitelendirilen Marmaray Projesi’nin hayata geçirilmesi ile Türkiye dünya gündemine oturduğunu anımsatan Tüfenkci, “Birilerinin hayallerinin ulaşamadığı yere AK Parti’nin icraatları ulaşmaktadır. 2015 yılına kadar 2 katlı tünelin inşaatı ve 3. havaalanı da tamamlanarak gelişmenin ve kalkınmanın önünde hiçbir engelin duramayacağını bir kez daha göstermiş olacağız. ‘Yönetimde istikrar, hizmette adalet, siyasette ahlak’ düsturu ile hareket eden iktidarımız, bunun aksini düşünen, bu yönde hareket eden odaklara da milletimizin desteğini arkasına alarak prim vermemiştir. Bu anlamda son günlerde kadın milletvekillerimizin meclise başörtüsü ile girmek istemesi ana muhalefet partisinin tek tipçi, ulusalcı, Kemalist zihniyetini bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Türkiye’nin hala 99 yılının Türkiye’si olduğunu düşünen muhalefet, yine o anti-demokratik düşünceyle hareket etmiş, 1930’ların, 40’ların faşizan ideolojisiyle bugünün Türkiye’sinde siyaset yapacağı yanılgısına düşmüştür. AK Parti iktidarı dünyanın hayranlıkla izlediği, Asya ile Avrupa’yı deniz altında birleştirecek projeyi hayata geçirirken, kendi uçağını, kendi aracını üretmek için girişimlerde bulunurken muhalefetin talihsiz bir şekilde siyasi bir simge olarak nitelendirdiği başörtüsünü siyasi malzeme haline getirmesi bu ülkeye, bu millete karşı işlenecek en büyük suç ve ayıptır.” diye konuştu.

    Cumhuriyet değerlerine, laikliğe sahip çıkalım derken milletin, halkın değerleriyle ters düşmek ancak sığ bir siyasi anlayışın neticesi olduğunun altını çizen Tüfenkci, “Cumhurun özgür olmadığı, huzurlu olmadığı bir devletin güçlü olması mümkün değildir. Cumhuriyet ancak içinde barındırdığı vatandaşıyla barışık olmakla, onların değerlerine, inancına, kimliğine sahip çıkmakla, tanımakla ve korumakla var olur, yaşatılır. Bunun aksi defalarca aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir. Bu da en büyük ahmaklıktır.” dedi.

    Başörtüsünün siyasi bir simge değil, dinin gereklerinden biri olduğunu vurgulayan Tüfenkci, şunları söyledi: “Başbakanımızın da ifade ettiği gibi ‘cehalet kötü bir şeydir’. Başı açık olan da kapalı olan da bu ülkenin evladıdır, değeridir. Ülkemizde hiçbir bireyin bir diğerinin inancına, giyimine, özgürlük alanına müdahale etmeden yaşama olgunluğunu gösterebilmektedir. Yıllarca üniversite kapılarında çevrilen başörtülü kızlarımızın bugün üniversitelere girmesi ne gibi bir sorun veya tehlike teşkil etmiştir? Laiklik mi elden gitti? Cumhuriyet mi yıkıldı? Bugün milletin iradesi ile seçilmiş vekilin başörtüsü ile Genel Kurul’a girmesi yasamaya ne gibi bir engel teşkil etmektedir? Ergenekon’dan tutuklu bir vekilin parlamentoya girmesini bayram havasında kutlayan muhalefetin bugün başörtülü vekile karşı çıkması halka rağmen siyaset yapmak değimlidir? Kimse başörtülü milletvekilinin vekillik yapmasına engel olamaz, buna da kimsenin gücü yetmez. Buna kendilerini alıştırsalar iyi olur. Değerli hemşerilerim, bu karşı duruş, bu tutum CHP'nin tarihten ders almadığını, Türkiye'deki bu demokratik olgunluğu hazmedemediğini gösteriyor. Dünyanın hiçbir yerinde özgürlüklerin, demokratikleşmenin, normalleşmenin karşısında duran bir muhalefet yoktur. CHP bu anlamda dün olduğu gibi bugün de sadece Türkiye’de değil dünyada olumsuz bir örnek konumundadır.”

    Tüfenkci, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tandoğan Meydanı’ndaki cumhuriyet kutlamalarında Başbakan Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözlerin ‘küfür siyaseti’ yürüttüklerinin örneklerinden biri olduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.