Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bülent Arınç: ODTÜ'de Gezi benzeri olaylar çıkarma gayretleri var

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ODTÜ'den geçecek yol ile ilgili tartışmalar konusunda "Burada gezi benzeri olaylar çıkarma gayretleri var." dedi. Arınç, "Sonunda hukukun dediği olacaktır. Böyle bir yolun yapımına...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ODTÜ'den geçecek yol ile ilgili tartışmalar konusunda "Burada gezi benzeri olaylar çıkarma gayretleri var." dedi. Arınç, "Sonunda hukukun dediği olacaktır. Böyle bir yolun yapımına ihtiyaç varsa ağaçlar ve ODTÜ ormanında ağaçlar zarar görmeyecekse, 5'i gider 15'i gelecekse millet Ankara Büyükşehir'i haklı görür. Parlamentoda hiç işe yaramayanların, birer fidan dikmeye çalışması şova dönük gösterilerdir. Millet bunun karşılığını verir. Geçmesi gereken bir yol var, o yolun zarar vermeden geçebileceği konusunda Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın ODTÜ'ye sunduğu kabul edilmiş bir proje var. Ama yeniden Gezi benzeri olaylar çıkarma gayretleri var." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası konuşan Arınç, her türlü ikaza rağman üzücü kazaların olmasının üzüldükleri tek konu olduğunu kaydetti. Bazı bakanların sunumlarıanın da olduğu Bakanlar Kurulu toplantısında, Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin elektrik arz güvenliğine ilişkin bazı senaryolar üzerinde görüşmeler yapıldığını belirten Arınç, "2023 yılı itibariyle elektrik üretiminin bugünkünün iki katına çıkarılmasının gerekliliği değerlendirildi. Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan, Yüksek Öğretim Kurumları araştırma merkezlerinin işleyişine ilişkin taslak ve ekonomik ve sosyal konseyin yapısını yeniden düzenleyen bir kanun taslağı da imzaya açılarak uygun görüldü." dedi.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Demokratikleşme Paketi konusunda idari düzenlemelerin büyük bir kısmının yapıldığını söyleyen Arınç, "Öğrenci Andı'nın kaldırılması ve Mor Gabriel arazisinin iadesi, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü, Roman vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, enstitünün kurulması... Diğerleri konusunda da sadece seçim sistemindeki değişiklik dışında tüm yasal düzenelemer hazır. Bakanlar kurulumuzda imzaya açıldı.TBMM'ye görüşüllmek üzere gönderilecek. Yasal düzenleme gerektiren bütün konuların TBMM'ye sevki için imzalamaya başladık." şeklinde konuştu.

KAÇIRILAN PİLOTLAR

Arınç, serbest bırakılan THY pilotlarına da değindi: "Lübnan'da kaçırılmak suretiyle 70 güne yakın bir süre ellerinde tutulan Türk pilotların diplomasinin gücüyle, Türkiye devletinin gücüyle bazı ülkelerle yapılan görüşmeler ve girişimler neticesinde Türkiye'ye, vatan topraklarına kavuşması, eşleri, çocukları ve aileleriyle birlikte gerçek bayramı yaşamalarından dolayı hükümetimize yöneltine teşekkürleri ve tebrikleri de kabul etmiş hem de bundan şahsen iftihar duymuş olduk."

Arınç, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

CENEVRE-2

Suriye konusunda gerekleştirilecek Cenevre-2 Toplantısı hakkında Türkiye'nin tutumu sorulan Arınç, "Cenevre-2 Toplantısı Suriye'de kullanılan ve kullanılabilecek kimyasallların da imha edilmesiyle ilgili bir sürecin içerisinde mütalaa ediliyor. Türkiye eğer işe yarayacaksa ve somut bir neticeye bizi ulaştırabilecekse gecikmiş de olsa yapılmasından yanadır. Henüz nerede ve ne zaman toplanacağı konusunda net bir bilgi yok." dedi.

"ONUN YIPRATILMAK İSTENMESİ ELBETTE DOĞALDIR"

Bülent Arınç'a son günlerde yabancı medyada hakkında çeşitli iddiaların yer aldığı haber ve makaleler yayınlanan MİT Müsteşarı Hakan Fidan da soruldu. Arınç, "Bu konu şüphesiz ilgili arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilerle konuşuldu. Göreve atandağı tarihten itibaren bu değerli bürokratımızı yakinen tanıyor ve biliyoruz. Ancak MİT'e müsteşar olduktan sonra hem teşkilatın güvenini kazandığı hem de Türkiye'nin çıkarları için yararlı çalışmalar yaptı. Biliyorsunuz MİT Müsteşarlığı herhangi bir başbakan yardımcılığına değil, doğrudan Başbakanımıza bağlıdır, sorumluluğu ona aittir. Dolayısıyla bu güne kadar yaptıkları hizmelerde hem hükümetimizin arkasında siyasi desteğini bulmuştur, hem de Türkiye'nin çıkarlarını istihbarat anlamında da fevkalade güzel yerine getirmiş bir arkadaşımızdır. Onun yıpratılmak istenmesi elbette doğaldır. Kim yıpratılmak istenmiyor ki? Önemli görevler yapan insanlar için böyle bişeyler elbette muhtemeldir. Ama yayınlanan bazı gazeteler veya Amerika'da neşredildiği söylenen makalelerin kimin hesabına ve ne maksatla yazıldığını az çok biliyoruz. Genel itibariyle şunu söylemem lazım. Gerek Suriye konusu ve çözüm süreci ile ilgili MİT müsteşarımızın çalışmaları konusunda hükümetimiz hiçbir sıkıntı görememekte ve kendisini takdir etmektedir. Eğer bir yanlışı, bir ihmali, bir kusuru söz konusu olursa gereken mutlaka yapılır. Kişiler önemlidir yazdıkları gazeteler de önemlidir. Bunları Amerika'nın kendi kamuoyu içerisinde de belli hedefleri gözettiklerini biz biliriz. Ama o kişiler onların yazdıkları bunlarla uğraşacak vaktimiz yok." şeklinde konuştu.

"YOLA İHTİYAÇ VAR"

Bülent Arınç'a ayrıca ODTÜ'den geçmesi planlanan yol ve etrafında yaşanan tartışmalara ilişkin değerlendirmesi soruldu. Arınç, "Sonunda hukukun dediği olacaktır. Böyle bir yolun yapımına ihtiyaç varsa ağaçlar ve ODTÜ ormanında ağaçlar zarar görmeyecekse, 5'i gider 15'i gelecekse millet Ankara Büyükşehir'i haklı görür. Parlamentoda hiç işe yaramayanların birer fidan dikmeye çalışması şova dönük gösterilerdir. Millet bunun karşılığını verir. Geçmesi gereken bir yol var, o yolun zarar vermeden geçebileceği konusunda Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın ODTÜ'ye sunduğu kabul edilmiş bir proje var. Ama yeniden Gezi benzeri olaylar çıkarma gayretleri var." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.