Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buldan İle Bostancı Arasında Tartışma

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı arasında ’terör örgütü’ polemiği yaşandı.TBMM Genel Kurulu’nda Başkanvekili Buldan ile AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı arasında tartışma yaşandı.TBMM...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı arasında ’terör örgütü’ polemiği yaşandı.
TBMM Genel Kurulu’nda Başkanvekili Buldan ile AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı arasında tartışma yaşandı.
TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Ramazan ayına girildiğini hatırlatarak, “Orta Doğu’da ve Türkiye’de yaşanan savaş ve yıkım nedeniyle başta Müslümanlar olmak üzere, milyonlarca insan bu sene Ramazan ayını yokluk, acı ve keder içerisinde karşılamaktadır. Bu nedenle bizler de bu mübarek ayı aynı duygu ve düşüncelerle karşılamaktayız” ifadelerini kullandı.
Buldan, şunları kaydetti:
“’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diye buyuran bir dinin mensupları olarak bizler, bu kutsal ayda ne Orta Doğu’da yaşanan vahşeti ne de kendi topraklarımızda hüküm sürülen zulüm ve vahşeti görmezden gelebiliriz. Bugün Şırnak’ta, Cizre’de, Yüksekova’da, Nusaybin’de ve Sur’da yüz binlerce insanın Ramazan ayını yaşayacağı bir evi, iftar edecek bir sofrası artık yok. Bölge halkına karşı öylesine büyük bir düşmanlık güdülmektedir ki bu mübarek ayda, evleri yıkılmış olanlar için kurulan iftar çadırları dahi yasaklanmaktadır. Ezici çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yurttaşa orucunu açacak iftar sofrasını dahi yasaklamanın dünya yüzünde, Allah katında da bir tek adı vardır, o da zulüm.”
Buldan, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Ramazan, çalmama, saldırmama, eza etmeme, öldürmemedir. Bu mübarek ay barışın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın ayıdır. Nitekim toplumun huzur ve saadeti, birlik ve beraberlik, varlıkta ve yoklukta, acılarda ortaklaşmak ve dayanışmak suretiyle gerçekleşir. Bu hepimizin ortak sorumluluğudur. Ben Ramazan ayı vesilesiyle çatışmaların ve savaşın son bulması, yaşanan acıların bir an evvel durdurulması temennisini ve inancımı bir kez daha dile getiriyor, toplumun tüm kesimlerini bu zor ve yakıcı zamanlarda dayanışmaya çağırıyorum. Bu Ramazan ayında da bütün dualarımız halkımızın selahati, eşitlik, adalet ve onurlu bir barış için olacaktır diyorum.”
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, Buldan’ın yapmış olduğu konuşmada Sur’da, Şırnak’ta, Cizre’de yaşanan dramlardan, olaylardan bahsettiğini hatırlatarak, “Başkanlık Divanını temsil eden birisi olarak bütün bunların müsebbibi terör örgütüne yönelik de işin öznesini koymanız lazımdı. Öznesini koymadınız lafı ortaya attınız. Bu tavır uygun bir tavır değil. Bütün bunların müsebbibi terör örgütüdür. Sizden böyle bir açıklamayı da beklerdim Sayın Pervin Hanım” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.