Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bu ülkede saray yapanlar değil, barışı yapanlar geleceği belirler"

Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın öfkesinden kaçmak için 1 milyar 300 milyon liraya mal olan Ak Sarayı yaptırdığını iddia etti. Yüksekdağ, "Bu ülkede saray yapanlar...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Bu ülkede saray yapanlar değil, barışı yapanlar geleceği belirler"
Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın öfkesinden kaçmak için 1 milyar 300 milyon liraya mal olan Ak Sarayı yaptırdığını iddia etti. Yüksekdağ, "Bu ülkede saray yapanlar değil, barışı yapanlar geleceği belirler." diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin seçim startını başlattığı HDP Samsun İl Kongresi'ne katıldı. Kongredeki konuşmasında çözüm süreci üzerinden hükümete yüklenen Yüksekdağ, iktidar partisi üyeleri tarafından partililere saldırı yapıldığını söyledi.

İktidar partisi üyelerinin gelecekten emin olmadığını söyleyen Yüksekdağ " Geleceklerine güvenmiyorlar. Siz bakmayın 2023'ten, 2071 hedeflerinden bahsettiklerini. Yarın ne olacağını bilmiyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkın öfkesinden, hak arayanların mücadelesinden sıyrılmak için kendisine Ak Sarayı yaptırdı. Kendisi Cumhurbaşkanlığı makamını, kendisini koruma kalesi olarak görüyor. Cumhurbaşkanının ilk yaptığı şey saray yaptırmak ve uçak yaptırmak oldu. Cumhurbaşkanın bütçesi yüzde 98'e artırıldı. İktidar oluşturduğu siyasi egemenliği devam ettirmek istiyor. Bu ülkede saray yapanlar değil, barışı yapanlar geleceği belirler. Yarının kuşakları, iktidarı barış yaptıkları ve demokrasi yaptıkları için hatırlamayacaklar, saray yaptırdıkları ve uçak aldıkları için hatırlayacaklar. Dinleri imanları para olan iktidarın yapamayacağı kötülük yoktur." dedi.

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ konuşmasının ardından kongre yapılan salondan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.