Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bu pisliğin üstünü örtmek, siyasi erke rağmen mümkün olmaz'

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gerçekten Cumhurbaşkanı, oğlu ve ilgili bakanlar, bu konuda kendilerinin suçsuz olduklarına inanıyorlarsa şuanda bütün paralelleri temizlediklerini iddia ettikleri sistemin önüne gidip, yargılanıp ve...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Bu pisliğin üstünü örtmek, siyasi erke rağmen mümkün olmaz'
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gerçekten Cumhurbaşkanı, oğlu ve ilgili bakanlar, bu konuda kendilerinin suçsuz olduklarına inanıyorlarsa şuanda bütün paralelleri temizlediklerini iddia ettikleri sistemin önüne gidip, yargılanıp ve beraat etmeleri gerektiğini söyledi. "Bu pisliğin üstünü örtmek, istediğiniz kadar siyasi erki elinizde bulundurursanız bulundurun mümkün olmaz." diyen Türkkan, mutlaka bir yerlerden kokularının çıkacağını belirterek hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin mutlaka ama mutlaka yargı önüne gitmesi gerektiğini vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "Bu günlerde iktidar İmralı’ya gece yatıya misafir taşımaya hazırlandığı için bu işlere vakit ayıramıyor." sözlerine ilişkin Türkkan, şimdiye kadar hukuken saklı, gizli olan birçok uygulamaya iktidarın yer verdiğini hatırlattı.

Daha önce "İmralı ile görüşen şerefsizdir" diyenlerin önce devlet, sonra bürokrasi, sonra bizzat kendilerinin görüştüklerini ifade ettiklerine tanık olduklarını dile getiren Türkkan, "Yalnız İmralı'daki teröristbaşına bu gündüz görüşmeleri yetmemiş, talepte bulunmuş 'ben gece yatıya misafir istiyorum' demiş. Şuanda iktidarın hazırladığı bir yönetmeliğe göre İmralı'daki teröristbaşına gece yatıya misafirler gidecek. Kimler gidecek, hangi maksatla gidecek, ben bilmiyorum. Bu kararı çıkartan, çıkartmak için hazırlık yapan kurumun başındaki siyasi kimse, ondan bu konuda cevap bekliyorum." diye konuştu.

"NABİ AVCI'NIN BİRAN ÖNCE İSTİFA ETMESİ LAZIM"

Okul müdürlerine yönelik kıyım konusundaki bir soruya Türkkan, "Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kendisini yönetmek üzere emrine verilen bürokratlar, Milli Eğitimle beraber Nabi Hoca'yı da yönetmeye başlamışlar. O yüzden Nabi Hoca'nın bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı'nda çok kalması elzem değil, Türkiye için de gerekli değil. Biran önce istifa etmesi hem Türk Milli Eğitimi için önemli, hem de geçmişte temayüz etmiş akademik kariyeriyle temayüz etmiş kişiliğine daha fazla helal gelmemesi için istifası çok önemli bir konu olarak düşünüyorum." karşılığını verdi.

"4 BAKAN NİYE İSTİFA ETTİ, SORUŞTURMA KOMİSYONU NİYE KURULDU?"

Takipsizlik verilen yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili de Türkkan, "Hukuk sisteminde bir davayla alakalı verilen takipsizlik, o konu kapatıldı anlamına gelmez. Gerçekten sayın Cumhurbaşkanı ve oğlu ve ilgili bakanlar, bu konuda kendilerinin suçsuz olduklarına inanıyorlarsa şuanda bütün paralelleri temizlediklerini iddia ettikleri sistemin önüne giderler, yargılanırlar, beraat ederler, Yargıtay da bunu onaylar eyvallah o zaman temiz. Şuanda bir tane talimatla hareketen eden bir savcının verdiği takipsizlik kararı bu meselenin üstünü örtmez. Bu mesele 10 sene geçse dahi bir şikayet üzerine yeniden mutlaka incelenir. Devletin kayıtları arşivleri duruyor. Bu kadar konuşma, bu kadar tape ortada duruyor. Bu konuda bazı çevrelerde yapılan bir değerlendirme var; diyorlar ki bunlar müsaade alınmadan yapılan dinlemeler. Kabul ediyorum aralarında müsaade alınmadan yapılan dinlemeler olduğu kanaati bende de var. Bunlarla ilgili siz bu dinlemeyi yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunursunuz. Bunları hakim önüne çıkarırsınız. Ama bu dinlemelerde adı geçen kişilerin dinlemelerde cereyan eden olayları, dinlemelerde takılan akçeli işlerin hukukun önüne götürmenize engel değil. Nasıl olsa müsaadesiz dinlenilmiş dolayısıyla her türlü hırsızlık yapılabilir; böyle bir kaide yok. Hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin mutlaka ama mutlaka yargı önüne gitmesi lazım. Merak ediyorum madem sayın savcı bu konuda takipsizlik kararı verdi 4 bakan niye istifa ettiler? O 4 bakanın suçluluk duygularını ben Mecliste yaşıyorum. Aralarında bir iki tane yüzsüz, pişkin olanlar olmasına rağmen bazılarının yere bakarak gezdiklerini görüyorum. Soruşturma Komisyonu niye kuruldu? Burada bu pisliğin üstünü örtmek, istediğiniz kadar siyasi erki elinizde bulundurursanız bulundurun mümkün olmaz. Bu mutlaka bir yerlerden kokuları çıkar; bu kokular bulutlarda bir yerde saklıdır. Lazım olduğu zaman burnunuzun dibine bu kokuları dayatırlar." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.