Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bu millet imanlı çılgın Türkler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Bu millet imanlı çılgın Türkler"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi milletin darbe girişimine karşı verdiği mücadeleye işaret ederek, "Bu millet başka bir millet. Bu millet tanımlanamaz. Hani 'Çılgın Türkler' diyorlar ya ama bu millet 'İmanlı Çılgın Türkler.' Böyle gittiler işin üzerine. Ne yaptığını, neyi yaptığını, ne için yaptığını çok iyi biliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

15 Temmuz gecesi ülkemizde şanlı tarihimiz adeta yeniden canlanmıştır. Türkiye'yi Fetullahçı Terör Örgütü eliyle esir etmek, Suriye'de, Libya'da, Irak'ta ve Afganistan'da yaşanan o acı görüntüleri, burada tekrarlamak isteyenlere milletimiz tarihi bir ders vermiştir.

Ne diyor FETÖ 'nün sözde kalemşörleri, 'bu milleti silahların karşısına dikilemezler, hemen kaçarlar, sokağa da çıkamazlar' diyor. Ama benim milletim tankların önüne geçti, şehit oldu. Bunu sadece erkekler yapmadı, hanım kardeşlerim de yaptı.

Marketlerden, dükkanlardan ne var ne yok alınır, stoklanırdı. Ama şimdi böyle olmadı. Milletimiz sabahlara kadar meydanlarda. Farklı bir istiklal mücadelesi verdiler.

17-25 Aralık yargı ve polis darbe girişimini, benim şahsi meselem olarak görüp 15 Temmuz silahlı darbe girişimiyle hala gerçekleri kavrayamayanlar, bu örgütün iflah olmaz parçalarıdır. Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur

'BUNLAR VİRÜS'

İki konuda yardım talep ediyorum. Yurtdışındaki tüm muhataplarınıza darbe girişiminin gerçek yüzünü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün sadece Türkiye için değil tüm dünya için bir tehdit olduğunu anlatın.

Hatta o camiadan dostlarınız, arkadaşlarınız olabilir. Ben diyorum ki bunları da ifşa etmeniz lazım. Bunları savcılıklarımıza, emniyet teşkilatımıza bildirmeniz lazım. Niye? Bu, bizim üzerimize bir vatanseverlik borcudur. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz

Şikayetçi sıfatıyla bunları bildirmeniz lazım. Emniyet bilemeyebilir, ya da gecikebilir. Bakın kaçabiliyor. Çünkü bunlar virüs.

'HUKUKTAN TAVİZ VERMEDEN EZMEKTE KARARLIYIZ'


Zalime merhamet, mazluma eziyettir. FETÖ mensuplarının başını tıpkı DAİŞ, PKK mensupları gibi hukuktan taviz vermeden ezmekte kararlıyız. Kendi içinizde destek vermenizi bekliyorum. FETÖ’yü iş dünyasında da temizlememiz şarttır.

Hangi kurumda olursa olsun.. Bu örgüte giden her kuruş millete sıkılan kurşundur. Ülkem ve milletim adına bu örgütü tüm unsurlarıyla içinizden temizleyeceğiniz konusunda sizlere güveniyorum.

BANKALARA UYARI

Bankalar basit bir problemde krediyi geri çağırırsa ben bunu ihanet olarak görürüm. Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz. Eğer kalkıp da bu ülkede yatırımcınızın önünü açmaz, daha da daraltırsanız kusura bakmasınlar ben bunu ihanet diye değerlendiririm. İnşallah kısa zamanda tüm finans sektörünü kendileriyle değerlendireceğim.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Rusya ile 100 milyar dolar ticaret hedefini yakalayacağız. Geçmişte biz karşımızdaki hasımlarla uğraşırken bir de kendi parçamız sandığımız ama ayağımıza çelme takanlar varmış.

YENİKAPI MİTİNGİ

Yenikapı mitinginde millet olarak ortaya koyduğumuz tablo en büyük güven kaynağımızdır. 15 Temmuz'da silahlı girişimi akamete uğrayanlar, orada bu girişimle bu ülkeyi adeta ayaklarından vurmak isteyenler işte o gece 12 saatte çok ciddi manada milletimizin asil duruşuyla çöktüler. O bir bitişti. Ama 7 Ağustos'ta Yenikapı’da 5 milyon insanın orada buluşması cumhuriyet tarihimizde bir ilktir. Bu duruş, bu dayanışma sadece ülkeme değil tüm dünyaya bir mesajdır. Burada demokrasimizin yeni kapısı açılmıştır.

Geçmişimize baktığımızda bu kadar hain, bu kadar alçak zulüm görmedi. Bu kardeşlerimizin kanlarını biz yerde bırakamayız. İşte Yenikapı bundan dolayı böyle oldu. Bütün vatandaşlarımız onun için böyle geldiler. 15 Temmuz'da ezber bozuldu, bir büyük Türkiye tablosu ortaya çıktı.

'BU MİLLET İMANLI ÇILGIN TÜRKLER'

Bu millet başka bir millet. Bu millet tanımlanamaz. Hani 'Çılgın Türkler' diyorlar ya ama bu millet 'İmanlı Çılgın Türkler.' Böyle gittiler işin üzerine. Ne yaptığını, neyi yaptığını, ne için yaptığını çok iyi biliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.