Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozüyük AK Parti İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresini yaptı

Bozüyük’de AK Parti İlçe Teşkilatının 6.Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut başkan Mesut Çetin yeniden başkanlığa seçildi.Metristepe Kültür merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirilen kongreye katılan delegelerin tamamının...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 23:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 23:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozüyük AK Parti İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresini yaptı

Bozüyük’de AK Parti İlçe Teşkilatının 6.Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut başkan Mesut Çetin yeniden başkanlığa seçildi.

Metristepe Kültür merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirilen kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Mesut Çetin güven tazeledi. Kongreye konuk olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Biz bir ilçe kongresindeyiz. Onun için tazelenip yenilenmeye ihtiyacımız var. Sorumluluk hepimizin üzerinde ve büyük dünyanın sorumluluğu bizlerin omuzunda. Dünya bize bakıyor. Allah’ın bu millet üzerine yüklediği bir tarihi sorumluluk vardır. Arkadaşlar hangi görev olursa olsun görevin önemsizi yoktur. En önemli görev hakkı verilmiş görevdir. Sandık sorumlusuysan da müşahitsen de ne olursa olsun hepsi önemlidir. O yüzden elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Durursak düşeriz bunu unutmayın” dedi.

“AK Parti kongreleri düğün bayram gibi gerçekleşir”

Yeniden başkanlığa seçilen Mesut Çetin konuşmasında, AK Parti için kongreler kendimizi çek etme, eksiklerimizi tamamlama, partimizi geleceğe hazırlama açısından çok önem arz etmektedir. AK Parti kongreleri bayramlar, düğünler gibi gerçekleşir. Çünkü AK Parti kadrolarında ben yoktur, biz vardır. Bu bağlamda bugün burada 6.’sını gerçekleştireceğimiz kongremizde bundan önce gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz gibi birlikteliğimizi bütünlüğümüzü tekrar pekiştirerek yönetim kurulumuzda bazı yenilikler yaparak 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimlerine en iyi şekilde hazırlanıp hedefine kilitlenmiş bir teşkilat olarak başarıyla çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

“Teşkilatımız ile uyum içinde çalışıyoruz”

Kongrenin devamında Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Bakıcı konuşmasında, teşkilatların öneminden bahsetti. Başkan Bakıcı, “Muhakkak ki teşkilatlar bizim için çok önemlidir. AK Parti’nin her seçimde başarılı olmasının tek sebebi teşkilatlarıdır. Yönetimi, milletvekilleri aynı zamanda, belediyeleri ile birlikte istişareli bir şekilde çalışıp hizmete ortak olmasıdır. Bizlerde Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber onların bize verdiği güçle teşkilatlarımızla birlikte bu memleketimize, ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla da projeler ile anılan ve aynı yolda ilerleyen hizmet anlayışına sahibiz. Ama teşkilatçı olmak çok daha farklıdır. Buraya gelmeden önce teşkilatımızın ne kadar personelle çalıştığına baktığımızda 55 tane daimi çalışan ve şuana kadar da 150 tane İŞKUR personelimiz olmak üzere sadece teşkilatımız tarafından belediyede istihdam sağlanmıştır. Yaptığımız tüm meclis toplantılarından önce ilçe başkanımız ve meclis üyelerimizle tüm projeler onaylandıktan sonra hayata geçiriliyor. Ben yok biz olan anlayışa sahip olarak bu memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki teşkilatlar çok çok önemlidir. Bu teşkilatta yer alan başta tüm ilçe başkanlarımız ve bu yönetimde yer alan özellikle tüm yönetici arkadaşlarımıza ben teşekkür etmek istiyorum AK Partinin muhakkak ki teşkilatçı bir yapısı var" diye konuştu.

"Bizim rakibimiz kendimiziz"

Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun tarafından bir konuşma yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun konuşmasında, “AK Parti sadece bir parti değildir. AK Parti bir davanın adıdır. O yüzden AK Partinin 15 yıldır iktidarda kalmasının sebebini öğrenmek isteyen varsa gelsin buraya baksın. Bizim bir derdimiz var, bin dermana değişmeyiz. Derdi olamayan insan yeryüzüne yüktür. Elhamdülillah böyle bir dertle vatan millet bayrak derdi ile dertlendiğimiz için müştekiyiz Sonsuz şükürler bizi bu dertle müptela kıldığı için. Bugün Bozüyük’teyiz. Arkadaşlar burası sıradan bir yer değil. Burası şüheda yurdu. Ama burası 600 yıl öncede böyleydi, 100 yıl öncede böyleydi. Sadece Osmanlı’nın kuruluş yeri değil Bilecik, İznik bu bölge Selçukluya’da başkentlik yapmış. Bizim köklerimiz burada Anadolu’nun kökleri burada onun için Bilecik düşmeden Bozüyük düşmeden Allah’ın izniyle Türkiye düşmez. Yeniden köklerimizle diriliriz. Bugün buraya Konya’dan hızlı trenle gelmeyi tercih ettim. Önceden 15 saat olan yolları şimdi 2 saatte geldim. Ne oldu da buralar değişti gökten dolarlar eurolar mı fışkırdı? Yerden petroller doğalgazlar mı fışkırdı? Türkiye’nin coğrafyası mı değişti? Arkadaşlar 2001 yılında bir kitapçık fırlatıldı. Bankalar battı hatırlıyor musunuz? O zaman arkadaşlar batan bankanın devlete yükü Konya’nın gelirinin 100 katıydı. Bunların nasıl yapıldığının sebebi bunlardır. Ne petrol bulundu ne dolar yağdı. Zamanında Erbakan’la dalga geçilen şeyler bugün hizmete sunuldu. Köprüler yapıldı, hızlı trenler yapıldı. Her tarafa doğalgaz hatları getirildi. Bırakın ilçeleri köylere kasabalara kadar doğalgaz ulaştı. Bölünmüş yollar, nükleer santraller yapıldı. AK Partiye, Recep Tayip Erdoğan’a niye karşı olduklarını bunlara bakarak anlayabilirsiniz. Ama bu milleti tanımıyorlar. Bozüyük’ü Söğüt’ü bu milleti tanımıyorlar. Allah’ın izniyle önümüzde Recep Tayyip Erdoğan arkamızda bu millet olduktan sonra bizim aşamayacağımız hiç bir problem yoktur. Bundan adım gibi eminim. Bizim rakibimiz kendimiziz biz ancak kendimizle yarışırız" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından faaliyet raporlarının okunması ve ibrasının yapılmasının ardından oy kullanımına geçildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede tek aday yer almasına rağmen delegeler oy vermekte adeta birbiriyle yarıştı. Oy kullanma işlemlerinin ardından kongreye katılan delegelerin tamamını oylarını alan Mesut Çetin güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Mesut Çetin başkanlığındaki AK Parti yönetim kurulu üyeleri Selim Şaşmaz, Hüsnü Ersoy, Köksal Kacır, Nevriye Özdemir, Abdullah Algın, İsmet Sağlam, İsmail Buz, Sefa Erim, Bilal Oydu, Gül Kurt, İsmail Karaca, İsmail Erdal, Cengiz Kaçar, Tuğba Ölçücü, Hakan Uğuz, İslam Uslu, Hikmet Ertekin, Onur Soylu, Hüseyin Akkuş’tan oluştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.