Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozdağ: Yeniden yargılama konusunda önümüzü gören formül ortaya çıkaramadık

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) kumpas kurulduğu iddialarının ardından yeniden yargılama tartışmalarıyla ilgili kaosa yol açmayacak bir formül gerektiğini, bunun için Bakanlık olarak önlerini gören formül...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) kumpas kurulduğu iddialarının ardından yeniden yargılama tartışmalarıyla ilgili kaosa yol açmayacak bir formül gerektiğini, bunun için Bakanlık olarak önlerini gören formül ortaya çıkaramadıklarını söyledi.

TBMM Adalet Komisyonu'nda konuşan Bozdağ, yeniden yargılama konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine talimat verdiğini ifade etti. Bakanlık olarak önlerini gören adım atmakla sorumlu olduklarını dile getiren Bozdağ, "Çeşitli alternatifler bakanlığımıza getirildi. Akademisyenler, hukukçular, siyasetçiler tarafından pek çok formülü bakanlığımıza ulaştırdılar. Bakanlığımızdaki bürokratlar da pek çok formül üzerinde çalışmalar yaptı. İşin doğrusu biz bu formüllerin hiçbirinin geleceğini tam göremiyoruz. Bunu uyguladığımızda ne gibi sonuçlar çıkar öngöremiyoruz. Esasında bizim istediğimiz şey bir adım attığımızda ne sonuçlar doğuracağını yüzde yüz göremesek bile yüzde 90 oranında tahmin etmemiz lazım ki sağlıklı bir iş yapalım. O yüzden bu noktada bizim bir sıkıntımız olduğunu düşünüyorum. Çünkü eğer bir tarih koyarak düzenleme yaptığımızdaki bazı öneriler böyle bir tarih koyalım bir düzenleme yapalım. Anayasa Mahkemesi bu tarihi iptal ettiği zaman bütün dosyalar tekrar yenilenecek. Nerede duracağını bilemiyoruz şu anda ağır cezalarda karar bekleyen pek çok dosya var. Onlar beklerken yeni dosyalar çok büyük bir kaosa yol açabilir. Öte yandan dosya numarasını versek iptal edilse sadece o dosyalara ilişkin iptal olabilir. Tabi bunun da siyasal ağırlığı çok fazla. Çünkü neden bizim dosyayı oraya koymadınız da öbür dosyayı oraya koydunuz? Onlar oldu öbürü nasıl olmadı? Tartışmalar olacak. Biz bu tartışmalara baktığımızda bir noktasında durabilme imkânı göremiyoruz. Çünkü objektif bir kriteri burada da hayata geçirme imkânımız görünmüyor. Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru sürecinde vereceği kararlar en sorunsuz karar gibi gözüküyor. Balyoz sanıkları AYM'ye gitti, bireysel başvuru üzerine bir karar verirse en sorunsuz yol olabilir, AİHM'den de olabilir. Ama bunlar uzun süreçler gerektiriyor. Önümüzü gören bir formülü bulamadık, ortaya da çıkaramadık. Bu konuyu çok iyi bilenlerle de yaptığımız istişarelerde de bir formül bulamadık. Hukuk kaosuna yol açmayacak bir formüle ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.