Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozdağ: Mağdur Hakları Kanun taslağı çalışmaları son noktaya geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mağdur haklarına ilişkin hazırladıkları kanun taslağı çalışmalarının son noktaya geldiğini açıkladı. Uluslararası Mağdur Hakları Sempozyumu’nda ortaya çıkacak bilgiler, tecrübeler ve öneriler çerçevesinde...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozdağ: Mağdur Hakları Kanun taslağı çalışmaları son noktaya geldi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mağdur haklarına ilişkin hazırladıkları kanun taslağı çalışmalarının son noktaya geldiğini açıkladı. Uluslararası Mağdur Hakları Sempozyumu’nda ortaya çıkacak bilgiler, tecrübeler ve öneriler çerçevesinde bu taslağın şekillenerek Meclise sevk edileceğini kaydeden Bozdağ, “Meclis Başkanımızın desteği ile kısa sürede yasalaşacağı umuyorum.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İngiltere Büyükelçiliği, Türkiye Adalet Akademisi ve Mağdur Hakları Daire Başkanlığı (MHDB) işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Mağdur Hakları Sempozyumu Rixos Otel’de başladı. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen sempozyumun açılış törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ve birçok davetli katıldı.

Değişik konularda özellikle mağdur hakları ile ilgili çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hem bakanlığımız tarafından hem Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu tarafından çalışmalar yapıldı. Komisyonun alt komisyon marifetiyle ortaya koyduğu rapor son derece kıymetli. Hem Türkiye’nin eksikliklerini göstermesi hem de yapılması gerekenleri belirlemesi bakımından bizim yol gösterici olma özelliğini koruyor. Bakanlık olarak bu rapordan geni kapsamlı bir biçimde istifade ediyoruz. Bu raporun hayata geçirilmesi konusunda önemli adımları önümüzdeki günlerde atacağız.” diye konuştu.

Mağdur haklarına ilişkin kanun taslağı çalışmalarının son noktaya geldiğini kaydeden Bozdağ, “Bu sempozyumda ortaya çıkacak bilgiler, tecrübeler ve öneriler çerçevesinde bu tasarı taslağı şekillenerek Meclise sevk edilecek. Meclis Başkanımızın desteği ile kısa sürede yasalaşacağı umuyorum.” dedi.

Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sarıkaya, sempozyum kapsamında mağdurların toplumsal açıdan incelenmesi, destek hizmetlerini yürüten kurumların durumları, toplumsal farkındalık konularının inceleneceğini söyledi.

Mağdurların haklarını toplu şekilde ortaya koyacak ve zararlarının tazmin edilmesini düzenleyecek bir mağdur hakları kanununa ihtiyaç olduğunu belirten TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün de “Adalet Bakanlığımızın konuya ilişkin çalışmaları devam ediyor. Tasarının Meclise sevk edilmesini sabırsızlıkla beklemekteyiz. Mağdur hakları ile ilgili çalışmaların Adalet Bakanlığı’nda bir yapılanmayla yürütülmesi önemli.” dedi.

İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkçe yaptığı konuşmasına başlamadan önce Karaman’da yaşanan madende mahsur kalan işçiler için dua ettiklerini ve Diyarbakır’dan gelen şehit haberinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
İngiltere Hükümeti’nin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine ve mağdur hakları konusunda verdiği desteğin altını çizmek istediğini dile getiren Moore, “Bu amaçla sizlerle birlikte çalışma konusunda kararlılığının altını çizmek istiyorum. Türkiye’nin AB üyeliğinin Türkiye için olduğu kadar AB içinde faydalı olacağı inancındayız. Reform sürecinde ileri attığınız her adım Türkiye’nin üyelik savunmasına daha da güçlendiriyor.“ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.