Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozdağ: Çözüm süreci Türkiye için güzel bir iklim, kalıcı olması lazım

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti hükümetinin başlattığı çözüm sürecinin ülkenin ve milletin yararına olduğunu belirterek, "Türkiyemiz açısından güzel bir iklimdir. Biz bu iklimin kalıcı olmasını ve bu sürecin başarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozdağ: Çözüm süreci Türkiye için güzel bir iklim, kalıcı olması lazım
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti hükümetinin başlattığı çözüm sürecinin ülkenin ve milletin yararına olduğunu belirterek, "Türkiyemiz açısından güzel bir iklimdir. Biz bu iklimin kalıcı olmasını ve bu sürecin başarıyla devam etmesi için gerekenleri yapıyoruz. Şu anda çalışmalarımız sürüyor ancak bundan memnun olmayan, bundan rahatsız olan bunu bozmak isteyenler elbet olabilir. Onun için biz, bu süreç içerisinde herkesin dikkatli itinalı davranmasını ve sürecin hassasiyetlerini gözönünde bulundurmasını, gerekliliğini ve her seferinde ifade ediyoruz." dedi.


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde İmam Hatip Lisesi açılış törenine katıldı. Açılış öncesi Kadışehri Kaymakamlığını ziyaret eden Bozdağ, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye ile Çin arasında yapılan füze anlaşmasına ABD’nin temkinli yaklaşmasıyla ilgili soruya Bozdağ, "Türkiye ihtiyaçlarını kendi tercihleri doğrultusunda her zaman karşılayacaktır. Özellikle savunma konusundaki ihtiyaç duyduğu teknolojinin alınmasının ve başka alanlardaki ihtiyaçlarını giderilmesinin her ülke gibi Türkiye’de kendi tercihlerini yapan bir ülkedir. Bu noktada ülkemiz, yeni süreçte alımla ilgili bir adım atmıştır. Bu Türkiye’nin tercihidir. Hem fiyatın ucuzluğu bizim için önemli hem de Türkiye teknoloji transferi yapacağı, Türkiye’de yatırım gerçekleştirileceği için bizim açımızdan son derece önemli bir durum söz konusu. Türkiye buradan büyük bir fayda elde edecek tabi bu silahların NATO’nun kendi envanterindeki silahlarla uyumluluğu söz konusu. Bu normal bir şey, bu kadar büyütmenin bir alemi yok. Türkiye güçlü bir ülke, ekonomik tercihlerini savunma sanayiyle ilgili alım satım tercihlerini elbette kendisi yapmaktadır." dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ TÜRKİYE’DE PEK ÇOK İNSANIMIZDA BÜYÜK ÜMİD DOĞURDU"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecini kim baltalamak isterse bunun bedelini öder açıklamasının hatırlatılması üzerine Bozdağ,"Çözüm süreci, ülkemizin milletimizin yararına bir süreçtir. Milletimizin birliğinin, beraberliğinin daha da güçlenmesi, ülkemizdeki huzur ve barış ortamının kalıcı hale gelmesi ve artık terörün şiddetin kanın gözyaşının olmadığı bir Türkiye olsun diye büyük çabalar harcıyoruz. Hükümetimiz, kurulduğu günden beri ortaya koyduğu projelerle, attığı adımlarla bu hedefi gerçekleştirmek için önemli gayretler ortaya koydu. Biz gayretimizi çabamızı bundan sonrada sürdüreceğiz. Çözüm süreci, Türkiye’de pek çok insanımızda büyük bir ümidi doğurdu. Neredeyse Türkiye’nin her bölgesinde, her hanesinde artık 'Türkiye’nin bu meselesinde başının kurtuluşunun yolu göründü' şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Bu Türkiyemiz açısından güzel bir iklimdir. Biz bu iklimin kalıcı olmasını ve bu sürecin başarıyla devam etmesi için gerekenleri yapıyoruz. Şu anda çalışmalarımız sürüyor ancak bundan memnun olmayan, bundan rahatsız olan bunu bozmak isteyenler elbet olabilir. Onun için biz, bu süreç içerisinde herkesin dikkatli itinalı davranmasını ve sürecin hassasiyetlerini gözönünde bulundurmasını, gerekliliğini ve her seferinde ifade ediyoruz. Konuşurken de yazarken de ve başka işler yaparken de, mutlaka bir ölçü içerisinde olunması lazım. Şu anda süreçle ilgili çalışmalar sürüyor, biz bu sürecin başarılı olması milletimizin, ülkemizin hayrına sonuçlanması için gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz, yapacağız. Ama bu süreci bozmak isteyenler olabilir her zaman olduğu gibi bugünde yarında bunlar olacaktır. Bunlara hiç kimsenin fırsat vermemesi lazımdır. Biz yakından takip ediyoruz."diye konuştu.

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİNDE OKUYAN YABANCI ÖĞRENCİ SAYISI 2 YILDA 9 BİNDEN 55 BİNE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin komşularıyla sorun yaşadığı sorusuna Bozdağ,"Tabi bu Sayın Kılaçdaroğlu’nun şahsi görüşüdür." dedi. Bozdağ şunları söyledi: "Türkiye bugün dün ile kıyaslanamayacak şekilde güçlü kuvvetli kudretli bir şekilde ve dünyanın her yerinde sözüne önem verilen değer verilen kıymet verilen bir ülkedir. Dünün Türkiye’sinde olup bitenlerle alakalı kimse Türkiye’nin ne dediğine bakmıyordu ama bugün Suriye söz konusu olduğunda, Suriye meselesinde kafa yoran ülkerler içersinde Türkiye var. Irak söz konusu olduğunda o meselelerde de Türkiye var. Başka ülkeler olduğunda, her konuda Türkiye bir masadadır ve Türkiye’nin fikri masanın etrafında olan ülkeler tarafından ve başka ülkeler tarafından da dikkatle takip edilmekte ve değer verilmektedir. Bu Türkiye’nin dış politikada elde ettiği gücün ve Türkiye’nin ifadesidir. Yalnız değil, bugün güçlü bir Türkiye var. Hem dış politika da hem iç politikada her alanda dünle mukayese edilemeyecek kadar güçlü iş birlikleri, komşularla başka ülkelerle işbirlikleri oldukça güçlü bir Türkiye var. Bugün 70’den fazla ülke ile arasındaki vizeleri kaldırmış olan bir Türkiye’yi kimse yalnız bir ülke olarak nitelendiremez. Bugün Türkiye’nin dışında pek çok ülkede Türk Lirası ile doğrudan alışveriş yapma imkanı bulunan bir ortamda bunu söylemek büyük bir yanlışlıktır. Türkiye’ye gelen turist sayısına baktığımızda, kıyaslanamayacak oranda büyük bir artışın olduğunu görüyoruz. Turist sayılarında da gerek Rusya’dan olsun, gerek Almanya’dan, Fransa’dan uzak ve yakın ülkelerden her yerden insanlar Türkiye de tatillerini geçirmeyi tercih ediyorlar Bütün bunların hepsi Türkiye’nin yalnızlaşan değil güçlenen ve tercih edilen bir ülke olduğunu gösteriyor. Türkiye üniversitelerinde okumak isteyen öğrenci sayısı 55 bini bulmuştur. 2011 de bu rakamın 9 binde olduğunu görürseniz, aradaki artışın kaç kat olduğu ortadadır. Bütün bunların hepsi Türkiye’nin tercih edilebilir Türkiye’nin cazibe noktası olan ülkelerden biri haline geldiğini gösteriyor. Türkiye’nin yalnız değil güçlü bir ülke olduğunu gösteriyor. Dostlukları güçlü iş birlikleri güçlü ve de her türlü dayanışması güçlü bir ülkedir. Pek çok ülke ile güçlü ilişkilerimiz var ve devam ediyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.