Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozdağ: Çocukların adaleti için paraları nereye harcadığımıza iyi bakmalıyız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cezaevi yapmak için mi para harcamak güzeldir, eğitim yapmak için mi? Eğer çocuklar için adalet diyorsak mutlaka paraları nereye harcadığımızı çok daha iyi bakmalı. Suça sürüklenmeyi önleyecek çocuklarımızı...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozdağ: Çocukların adaleti için paraları nereye harcadığımıza iyi bakmalıyız
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cezaevi yapmak için mi para harcamak güzeldir, eğitim yapmak için mi? Eğer çocuklar için adalet diyorsak mutlaka paraları nereye harcadığımızı çok daha iyi bakmalı. Suça sürüklenmeyi önleyecek çocuklarımızı ve geleceğimizi beraber korumak için hep beraber çalışma mecburiyetimiz var." dedi.

Rixos Otel’de yapılan ‘Çocuklar için Adalet Projesi' kapanış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve davetliler katıldı.
Programda konuşan Bakan Bozdağ, çocukların herkesin her şeyi olduğuna işaret ederek, "Ailemizin geleceği, milletimizin geleceği, ülkemizin geleceği ve dünyanın geleceğidir. Çocukları korumak geleceği korumaktır. Çocuklar için iyi şeyler yapmak geleceğe katkı vermektir." diye konuştu.

Bozdağ, çocuklar için adaletin; suça sürüklenmiş bir çocuğun yargılanma süreçleri, yargılandıktan sonra bir ceza almış ise infaz süreci ile sınırlı tutmanın esasında geleceği korumamak anlamı taşıdığına dikkat çekerek, "Çünkü bu infaz süreci sadece bir kısmı kapsamamaktadır. Adalet dediğimizde bizim daha çocuk suça sürüklenmeden önce çocuklarımız için yapacaklarımızı düşünmemiz lazım. Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Aileyi korumak için yapılan yatırımdır. Ülkelerimizi daha güçlü kılmak, dünyamızı daha müreffeh kılmak için yapılan yatırımdır." şeklinde konuştu.

Bozdağ şöyle devam etti: "Eğer biz bunları iyi yaparsak iyi, barış, sosyal adalet daha güzel olur. Bugün dünyanın dört bir tarafında teröre bulaşan insanlar varsa elbette bunu sadece belli yaştan sonra buralara gelme olarak değerlendiremeyiz. Bunun çocukluk evresinden itibaren bütün milletlerin ihmali sonucu olduğunu da hep beraber görmemiz lazım. Terörün olmadığı bir dünya istiyorsak çocuklar suça sürüklendikten sonra değil, suça ulaşmadan önceki aşamada da önemsememiz ve bunun üzerinde ciddiyetle durmamız gerekiyor."

'İNFAZI BİTEN KİŞİLER BİZİM KABÜLÜMÜZ, ISLAH EDİLMİŞ DEMEKTİR'

Çocukların cezaevi sonrası kısmı olduğunu belirten Adalet Bakanı Bozdağ, "Birtakım sıkıntılarımız var. Ceza infaz kurullarından çıkan insanlarımıza iş ve aş konusunda çocuklarımıza yardım konusunda açığız. Bir insan herhangi bir nedenle suça sürüklenebilir veya kasıtlı bir suça karışmış olabilir. İnfazı bittikten sonra bizim kabulümüz ıslah edilmiş demektir." ifadesinde bulundu.

Bakan Bozdağ, hapis sonrasında topluma karıştığı zaman, toplumun onu kabul etmesi gerektiğini belirterek, "İş arıyorsa iş vermesi lazım. Evlenmek yuva kurmak istiyorsa yardımcı olmak lazım. Başka arayışların içine giriyorsa, o arayışlarında başarıya ulaşması lazım. Hapisten çıkan bir birey hapisten çıktıktan sonra kendisine kapanırsa gittiği her toplulukta mahrumiyetini öğrenir öğrenmez toplum onunla arasına mesafe korsa o da bunu hissederse toplumun içine giremez toplumun içine giremeyen biri hayatını devam ettirmek için girebileceği toplumlar arar. O zaman yeniden suça ulaşmak için biz onları zorla suça itmiş oluruz." dedi.

Yapılan yatırımların daha iyi yerlere yapılması gerektiği ile ilgili de konuşan Bozdağ, "Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için, adil bir dünyada yaşaması için, kendilerinin ve ailelerin mutlulukları için, terörün önlenmesi için, şiddetin önlenmesi için, ortadan kalkması için silah almaya, cezaevi yapmaya başka başka olumsuz alanlara masraf yapmaya harcarız. Cezaevi yapmak için mi para harcamak güzeldir, eğitim yapmak için mi? Teröre bulaşmamış şiddete bulaşmamış insanlar için yatırım yapmak mı daha iyidir? Yoksa teröre bulaşmış olanları bombalamak için silaha para yatırmak daha iyidir?" sorularını yöneltti.

Bozdağ, "Eğer çocuklar için adalet diyorsak mutlaka paraları nereye harcadığımıza çok daha iyi bakmalı, suça sürüklenmeyi önleyecek, çocuklarımızı ve geleceğimizi beraber korumak için hep beraber çalışma mecburiyetimiz var." diye tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.