Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozdağ: 28 Şubat sürecinde imam hatip okulunu engelleyen bir zihiniyet vardı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarını engelleyen bir zihniyetin olduğunu belirterek, 'okula hayır' diyen, okul yapımını engelleyen bir zihniyetin dünyanın hiçbir yerinde kabul görmeyeceğini söyledi.Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozdağ: 28 Şubat sürecinde imam hatip okulunu engelleyen bir zihiniyet vardı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarını engelleyen bir zihniyetin olduğunu belirterek, 'okula hayır' diyen, okul yapımını engelleyen bir zihniyetin dünyanın hiçbir yerinde kabul görmeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde 24 derslikli imam hatip lisesi açılış törenine katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. 28 Şubat sürecinin imam hatip okullarına büyük zarar verdiğini belirten Bozdağ, "Kadışehri’nden Akdağmadeni’ne doğru giden yol güzergahında bir atılmış bir temel var. O temelin üzerinde yükselmiş bazı inşaat kısımları var. ' Ora nedir?' diye sorduğumda burası imam hatip lisesi olarak temeli atılmış olan binadır. 'Peki ne oldu neden bitmedi?' diye sorduğumda 28 Şubat geldi ve bu bina bu halde kaldı dendi ve o gün emin olun çok büyük bir üzüntü içerisine girmiştim. 'Okula hayır' diyen okul yapımını engelleyen bir zihniyet, dünyanın hiçbir yerinde makbul değildir. İşte o zaman, yapımı durdurulan engellenen bir yapı, bugün Kadışehri’nde 24 derslikli 500 civarında öğrencisiyle şuan itibarıyla hizmet veriyor. Kadışehri’nin Yozgatımızın ve Türkiyemizin geleceğine büyük katkılar sunacak olan okulun tamamlanmış ve resmi hizmete alımını hep beraber yapıyoruz." dedi.

Hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Bozdağ, "İnanıyorum ki bu okuldan Türkiye’nin geleceğinde, dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak nice insanlar yetişecektir. Öğretmenlerimiz onları verdikleri bilgilerle donatacaklar ve Türkiye’nin en iyi üniversitesinde okumasının yollarını açacak ve onlar da aldıkları bilgi ve eğitimle ülkemize insanımıza büyük katkılar sağlayacaklardır. Hükümet olarak eğitim konusuna büyük önem verdik."diye konuştu."

TÜRKİYE BÜTÇESİNDEN EN BÜYÜK PAYI EĞİTİME AYIRDIK"
"Türkiye’de ilk defa bütçenin içerisine en büyük payı eğitime ayıran hükümet olduk."diyen Bozdağ, şöyle konuştu: “Türkiye’nin derslik sayısında okullarda kullanılan malzeme donatımı sayısında bir çok alanda akıl almaz değişimleri bu dönem içerisinde birlikte hayata geçirdik. Okullar sadece Kadışehri’nde değil Türkiye’nin fiziki imkanlarla daha modern daha güzel kullanışlı hale getirilmektedir. Dünya da güç bilgidedir. Bilgiden daha güçlü bir şey yoktur. En güçlü kişiler bilge kişilerdir. Bakın petrolü olan ülkeler var dünyada altını olan ülkeler var ama dünyaya bunların hiçbiri yön veremiyorlar. Neden çünkü güç orada değil peki kim etkin kim dünyaya yön veriyor diye baktığınızda orada bilgiye sahip olan bilgiyi üreten ve bilgiyi teknolojiye ve başka şeylere dönüştürmeyi başaran ülkelerin çok güçlü olduğunu görüyoruz. İşte Türkiye bilgiye hükmeden bilgi üreten bilgiden teknolojiler ve başka büyük imkanlar ortaya çıkaran ülkeler arasında en başta olması lazım. "
Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini kesen Bozdağ, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin yanına oturan Bozdağ, kendisinin zor şartlarda okuduğunu belirterek, o dönemde babasının Arabistan'da işçi olarak çalıştığını ve okumak için çok büyük çaba ve gayret sarf ettiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.