Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey ve Aktaş kentin geleceğini görüştü

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Bursa adına, gelecek adına neler yapabiliriz?’ bunun mücadele ve hesabı içindeyiz” dedi. Nilüfer’in sorunlarına Alinur Aktaş...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey ve Aktaş kentin geleceğini görüştü

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Bursa adına, gelecek adına neler yapabiliriz?’ bunun mücadele ve hesabı içindeyiz” dedi. Nilüfer’in sorunlarına Alinur Aktaş ile ele alan Bozbey de “Ortak çalışmaları beraberce yürütüp Nilüferliler’i, Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle birlikte gülümsetmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Recep Altepe’nin istifasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Alinur Aktaş ilçe ziyaretleri kapsamında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ziyaret etti. Ziyarette, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Adalet ve Kalkınma Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, BUSKİ Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç ve daire başkanları ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da yer aldı.

Alinur Aktaş, önce Başkan Mustafa Bozbey ile makamında görüştü. Görüşmede Başkan Mustafa Bozbey, günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’a Nilüfer’de 5999 kişiyle oluşturulan Atatürk portresini armağan etti. Bu sırada Başkan Bozbey, "Gülümseyin Nilüfer’desiniz" dedi. Bunun üzerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da , "Ben onu ’Gülümseyin Bursadasınız’ olarak değiştirdim. Nilüfer sevdiğimiz bir ilçemizdir ama aslolan Bursa’dır" ifadelerini kullandı.

“Kenti birlikte gülümsetmeye devam edeceğiz”

Başkan Bozbey’in makam odasındaki görüşmenin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bürokratlarıyla birlikte Nilüfer Belediyesi Basın Toplantı Odası’na geçtiler. Burada açıklama yapan Başkan Mustafa Bozbey, yapılan ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Büyükşehir’in tüm ilçeleri kapsadığını ve bu nedenle hep birlikte çalışılması gerektiğini belirten Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Onun için de ortak çalışmaları birlikte yürütüp Nilüferliler’i hep beraber, Büyükşehir Belediyesi’nin de vereceği destek ve yapacağı işlerle gülümsetmeye devam edeceğiz. Bu anlamda bazen sorunlarımız olacaktır, bu sorunları birlikte gidermeye çalışacağız. Biz biliyoruz ki Nilüfer’in 415 bine yaklaşan nüfusu yıl sonu itibariyle sanırım 435 bine ulaşacak. Artan nüfusla birlikte hizmetlerin de artması gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer’in ortaklaştıracağı hizmetlerle halkın gülümsemesini beraber sağlayacağız. Yapacağımız bazı ortak işlerimiz de var. Bu anlamda ben sayın başkanımızın bu ziyaretinin ve bundan sonra da birlikte tartışarak yapacağımız işlerin, kent adına kentli adına fayda sağlayacağını düşünüyorum.”

"Birbirimizle istişare edemeyeceğimiz konu yok"

Nilüfer’de çok iyi karşılandıklarını belirterek teşekkür eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, kenti geleceği hazırlama konusunda 17 ilçe ile birlikte çalışma sorumluluğunda olduklarını belirtti. Aktaş şöyle devam etti: “Bursa 3 milyon nüfusu 17 ilçesiyle ayrı ayrı özelliklere sahip çok önemli bir şehrimiz. Bursa’yı geleceğe hazırlama noktasında hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de ilçe belediyelerimize kanunun da tanımladığı doğrultuda düşen sorumluluklar var. Geleceğe hazırlanma noktasında yetkili kurumların da bazı konularda dönem dönem istişareler yapması, tartışması ve paylaşması gerekiyor. Burada bulunuş nedenimiz tamamen bununla alakalı. Birbirimize anlatamayacağımız istişare edemeyeceğimiz hiçbir konu yok, bu konuda çok rahatız.”

Aktaş, karşılıklı diyalogla önemli konuları ele alacaklarını belirterek şöyle devam etti: “Bundan sonraki süreçte daha sağlıklı bir şekilde, üzerimize düşen sorumluluğu da buradan almış olacağız. Farklı siyasi partiler, bu nedenle muhakkak farklı yaklaşımlar farklı düşünceler olacaktır bu çok normaldir. Önemli olan yapılanlar, ortaya konulanlar, şehrin geleceği, şehirle alakalı istişareler. Geleceğe hazırlanma noktasında kurulacak diyalogların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Seçimler gelir herkes yaptıklarını yapamadıklarını ortaya koyar, en önemli karar verici halktır. Dolayısıyla ben Mustafa Bozbey Başkanımıza ve ekibine kolaylıklar başarılar diliyorum. Aynı rahatlıkla bütün belediyeleri ziyaret ederek, ‘Bursa adına, gelecek adına neler yapabiliriz?’ bunun mücadele ve hesabı içinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.”

İki başkan basına yaptıkları açıklamanın ardından kente yönelik çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Yapılan değerlendirmelerin ardından bir kez daha basının karşısına çıkan iki başkan, kentin geleceği için birlikte hareket etmek adına açıklamalar yaptılar.

"Öncelikli konular kentsel dönüşüm ve trafik"

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in dört dönem belediye başkanlık görevini yürüttüğünü ve tecrübeli bir ekibi olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Nilüfer Belediye Başkanımız, başkan yardımcıları ve bürokratlarıyla beraber bizi sıcak bir şekilde karşıladı. Nihayetinde gördükleri tespit, eksik ve aksaklıklarla alakalı konuları bizlere ifade ettiler. Biz de bu noktada kendilerine belirli konuları izah ettik” dedi.

İki partinin ilçe başkanlarının da ziyarette yer almasını da bir başka güzellik olarak değerlendiren Aktaş, “İki ilçe başkanının burada olması diyaloğu da artırdı diyebilirim. Sorunların beraberce dinlenilmesi ve çözülmesi adına da bunu bir hamle olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Nilüfer’in birinci gündem konusunun kentsel dönüşüm, trafik ve ulaşım olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yoğunlaşılacak ana noktalar bunlar ama bunun yanında tali konular da ifade edildi. Bunlar, nihayetinde Nilüfer halkının sorunları, sıkıntıları. Bu bazen orta refüj düzenlemesi, bazen bir park uygulaması veya dere ıslahı. Konunun ne olduğu önemli değil. Zaten dosyalarımızı detaylı bir şekilde aldık. İnşallah takipçisi olacağız” dedi.

"Nilüfer’e pozitif ayrımcılık bekliyoruz"

Bursa’nın, büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu, kentin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesinin de Nilüfer olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey de ziyarette Nilüfer’i ve Bursa’yı konuştuklarını söyledi. Bozbey, “ Neticede bizler de bu kentte yaşayan insanlar olarak önerilerimizi Sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bürokratlarına ilettik. Nüfus artışıyla birlikte Nilüfer’e biraz daha pozitif ayrımcılık bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sorunların çözümü noktasında zaman zaman beraberce değerlendirme yapacaklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, amaçlarının, gülümseyen insanların sayısını artırmak, Bursa’yı ve Nilüfer’i yaşanılabilir bir kent haline getirmek olduğunu söyledi.

Başkan Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, bürokratlarıyla birlikte Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etmesinden ve görüşlerini almasından dolayı teşekkür etti.

Başkan Bozbey, Alinur Aktaş’a Nilüfer “Barış Meclisi”ni ve Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda gezdirerek Halk Evi hakkında bilgi de verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.