Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM Genel Sekreteri Guterres’ten dünyaya reform çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu’nda dünya liderlerine reform çağırısı yaptı.Birleşmiş Milletlerin 73’üncü Genel Kurulunda konuşan Genel Sekreter Antonio Guterres, dünya liderlerine insanların siyasi...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BM Genel Sekreteri Guterres’ten dünyaya reform çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu’nda dünya liderlerine reform çağırısı yaptı.

Birleşmiş Milletlerin 73’üncü Genel Kurulunda konuşan Genel Sekreter Antonio Guterres, dünya liderlerine insanların siyasi kurumlara olan inancını kaybederek kutuplaştıklarını ve bu sebeple popülizmin arttığına dikkat çekerek reform çağrısı yaptı. Siyasi yönetimlere olan güvenin kırılgan hale geldiği söyleyen Guterres, “Bugün, dünya düzeni epey kargaşa içerisinde, güç ilişkileri karışık. Evrensel değerler aşınıyor. Demokratik değerler kuşatma altında. Hukukun üstünlüğü zayıflıyor. Suçlar cezasız kalıyor. Liderler ve devletler iç ve uluslararası arenada sınırları zorlarken bir dizi paradoksla karşı karşıyayız. Çok milletli sistem en fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde tehlike altında” dedi.

“Savaşlar, korku ve terör artmaya devam ediyor”

Geçtiğimiz Genel Kurul Toplantısında da aynı sorunlara dikkat çektiğini söyleyen Guterres, “Suriye’de, Yemen’de ve başka yerlerde savaşlara son veremeyişimize öfke yağıyor. Arakanlı Müslümanlar sefalet içinde sürgünde, güvenlik ve adalet istiyor. Filistinliler ve İsrailliler sonsuz bir çatışmanın içinde iki devletli çözümden her geçen gün uzaklaşıyorlar. Terör tehdidi artıyor. Eğer önümüzdeki iki yıl yöntemlerimizi değiştirmezsek iklim değişikliklerinin kontrolden çıktığını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.