Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Biz devletiz! Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize dünyadan akıl verenler var, bu kadar ismi nasıl biliyorsunuz. Nasıl oldu da bunları toparladınız, içeri aldınız. Biz devletiz be! Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Biz devletiz! Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil!"
Hakim ve savcılar için kura töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan satır başları şöyle:

Bu millet ne bu F- 16’lara, ne bu helikopterlere, ne bu tanklara, toplara hiçbir şeye daha önce apoletler göründüğü zaman selam duranlar gibi selam durmadı. Bütün bu yargı camiası mesajlarını yayınladı. Anında tutuklama operasyonlarını kolluk kuvvetleri ile başlattı. İşte milli iradenin tecellisi budur. Yasama, yürütme, yargı o gece hepsi birleşti. İşte demokrasi budur. İşte onurlu mücadele budur. İşte ikinci kurtuluş mücadelesi budur. Siz bu mücadelenin yargı ayağını orada temsil ettiniz. Sizleri kutluyorum. Eğer Türkiye 15 Temmuz’un ardından bir kaos yaşamamışsa bunu 17-25 Aralık girişiminin önüne de geçilmesine borçludur. 17-25 Aralık’ta gerekli operasyonları yapmamış olsaydık bu işin rengi çok daha farklı olabilirdi. Milletimiz elbet darbeye teslim olmazdı ama darbenin bastırılması da bu kadar hızlı olmayabilirdi. 17-25 Aralık’ta ihanetin kaynağı olan yargı ve emniyet 15 Temmuz’da darbenin önüne geçilmesinde en çok hizmeti geçen kurumlar oldular.

3 BİN 456 HAKİM VE SAVCI MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

15 Temmuz’dan bu yana 3 bin 456 hakim ve savcı yüksek yargı mensubu meslekten çıkarıldı. Meslekten uzaklaştırılan ancak yapılan inceleme neticesinde haklarındaki iddiaların mesnetsiz olduğu anlaşılan 198 hakim savcı da görevlerine iade edilmiştir. Burada bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum. 40 yıllık siyasi yaşamım içinde özellikle son 14 yıl başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimde vicdanının yerine FETÖ üyelerinin yaptığı gibi vicdanının yerine bir şarlatanı ikame ederseniz oradan adalet çıkmaz. Biz irademizi hakka teslim etmek zorundayız. Kalkıp da irademizi birilerine ipotek olarak verirsek yanarız. Onun aklı varsa, iradesi varsa, ilmi varsa siz bu alanlar da bileceksiniz ki Allah’ın bana verdiği akıl ve irade var, tahsil ettiğim ilmim var. Öyleyse burada hükmedeceğim, kararımı vereceğim. Yoksa dur bakalım şuraya soralım da kararımızı öyle verelim, böyle adalet olmaz. Binlerce, on binlerce insan bu neden bu ülkede yandım. 5,10, 15 yıl hapishanelerde çürüyen insanlarımız oldu. Şimdi bunu düzeltme fırsatını yakaladık. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Öyle şeyler vardır ki şer zannedersiniz onda hayır vardır. İşte 15 Temmuz bize böyle bir imkanı verdi. Mağdurlar var deniyor. Kusura bakmayın mağdur filan yok. Bütün yargı ve kolluk kuvvetleri samimi davrandığı sürece burada mağdur yoktur. Samimi davranmıyorsa nasıl hakları iade ediliyorsa öyle edilir. Bazı yanlışlar olabilir ama unutmayın ki benim 241 şehidimin hesabını kim verecek. Onların aileleri mağdur değil! Benim şurada özel Harekatta aslan gibi şehitlerimin hesabını kim verecek. Kazan’da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit olanların hesabını kim verecek. Şu makama gelenler şüphesiz ki hem bağımsız hem tarafsız olacak.

"BURASI ÇATLADIKAPI MUHTARLIĞI DEĞİL"

Bize dünyadan akıl verenler var, bu kadar ismi nasıl biliyorsunuz. Nasıl oldu da bunları toparladınız, içeri aldınız. Biz devletiz be! Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil. Bir devletin istihbaratı bunları bilmiyorsa kusura bakmasınlar. Sen ABD’den kalkıp, senin savcıların buraya getirilip yedirilip, içirilecek, sonra bir Türkiye vatandaşını ülkeye girerken tutup içeri atacaksın. Senin ki tarafsızlık olacak. Kusura bakma, bizde senden daha çok tarafsız ve bağımsız yargı var. Adı Amerika olduğu zaman bağımsız tarafsız, adı Türkiye olduğu zaman bağımlı , taraflı. Yok böyle bir şey. Gücümüzü, kendimizi bileceğiz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.