Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binali Yıldırım’ın İlk Vurgusu: "Terör Belasını Türkiye’nin Gündeminden Çıkartacağız"

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, genel başkan adaylığının açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada ilk vurgusunu terörle mücadele konusunda yaptı. Yıldırım, terör belasının Türkiye’nin gündeminden çıkartılacağını...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, genel başkan adaylığının açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada ilk vurgusunu terörle mücadele konusunda yaptı. Yıldırım, terör belasının Türkiye’nin gündeminden çıkartılacağını söyledi.
AK Parti Genel Merkezi’nde Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in ismini açıklamasından sonra kürsüye çıkan Binali Yıldırım, konuşmasına fıkra ile başladı. Binali Yıldırım, "Aklıma bişey geldi, Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş, kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok, benimki gibi. Sonra dönmüş topluluğa dönmüş demiş ki, ’Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben, şimdi artık Allah biliyor" sözleri ile salondakileri kahkahaya boğdu. Konuşmasına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başlayan Yıldırım, 22 Mayıs’ta olağanüstü kongrenin gerçekleştirileceğine dikkat çekerek, "Bütün parti teşkilatımız, bütün kademelerdeki mensuplarımız canla başla hazırlıklarımızı büyük bir oranda tamamladık. AK Parti demokrasi şölenine hazır. Kurucularından birisi olmaktan onur duyduğum AK Parti’nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda çok büyük sorumluluktur. Kongrede görevi devredecek olan Sayın Genel Başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi partimizin kurucu genel başkanı ve lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bayrağı bugünlere başarı ile getirmiştir" diye konuştu.
Kongrelerin birer demokrasi bayramı olduğunu kaydeden Binali Yıldırım, "Ancak, AK Parti kongrelerini diğer partilerden ayıran bir özellik vardır. O da AK Parti kongreleri ayrışma nedeni değil, kardeşliğin, bağların daha da kuvvetlendirilme vesilesidir. Bu kongremizin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına inanıyorum. Bu süreç içinde partimizin demokrasi geleneğinde olan istişare süreçleri büyük bir başarı ile sürdürülmüş ve partimizin ana kademelerinde 800’e yakın mensubumuz arasında istişareler başarı ile tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir. Yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm parti mensuplarıma, teşkilatıma teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmelidir, AK Parti bir dava partisidir, milletin geleceğini inşa etme partisidir. AK Parti geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak büyük Türkiye hedefine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Önümüzde büyük kongremiz var. Büyük kongremizde partimizin kutlu yürüyüşe devam sloganı ile belirlediği programını çok daha geniş bir şekilde milletimizle paylaşacağız. Diyarbakır’da hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şeyi söylemek istiyorum, milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkartacağız. Günümüz aydınlık, geleceğimiz mübarek olsun" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.