Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binali Yıldırım’dan Teşekkür Konuşması

Bin 405 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım, partililere teşekkür konuşması yaptı. Yıldırım, "Bu kongremiz, ne kadar büyük bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bin 405 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım, partililere teşekkür konuşması yaptı. Yıldırım, "Bu kongremiz, ne kadar büyük bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.
AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi sona erdi. Bin 405 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım, oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından teşekkür konuşması yaptı. Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Yıldırım, "Sayın Divan, değerli yol arkadaşlarım. Böylesine büyük, onurlu bir görevi şahsıma layık gören siz değerli dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizlere, AK Parti’nin yeni genel başkanı olarak bana emanet ettiğiniz bu mukaddet bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum. Rabbim, bu ağır sorumluluğun, bu büyük emanetin gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarımla birlikte omuz omuza yürümekten büyük bir şeref duyuyorum. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur. Geleceğimiz aydınlıktır. Bu kutsal emanete aynı derecede sahibi, sorumlusu, takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz milletin sesi, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur. Bugünkü kongreden, bu salonu hınca hınç dolduran, salona sığmayıp onbinlerce yol arkadaşımızın katıldığı bu kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen bütün kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yurt içinden, yurt dışından gelerek bu demokrasi şöleninde bu coşkuyu bizlerle paylaşan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar AK Parti için gece günüz demeden çalışan bütün kardeşlerime, gönül veren vermeyen herkese, aziz milletime şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:
"AK Parti bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede beldelerde, ilçelerde, illerde, fedakarca gece gündüz demeden çalışan tüm kadınlarımıza, ak kadınlarımıza teşekkür ediyorum özellikle. Geleceğimiz olan gençler, AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirecektir. Sizde bu enerji olduğu müddetçe bize karada da, havada da, denizde de ölüm yok. Bu kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen, huzur içinde, güvenlik içinde kardeşçe örnek bir kongre yapmamıza büyük destekleri olan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne, güvenlik görevlilerine, İçişleri Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, bu salonun en güzel şekilde hazırlanmasına katkı sağladığı için teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm tabii ki parti teşkilatımadır, AK Parti’nin MKY üyelerine, ekipte yer alanlara teşekkür ediyorum. Divan Başkanımız ve Divan üyelerine, kongremizin örnek bir kongre olarak gerçekleşmesinde gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyor, ayrıca değerli kardeşlerim, ülkemizin bütünlüğü, bağımsızlığı için gece gündüz demeden sınır kapılarında, güneydoğuda mücadele eden, halkımızın güvenliği adına cansiperane çalışan bütün güvenlik kuvvetlerimize, askerimize, polisimize, korucularımıza, güven içinde halkımızın yaşaması için çalışan, hayatını ortaya koyan bütün güvenlik birimlerimize çok teşekkür ediyoruz."
"GERÇEK BİR VEFA ÖRNEĞİ BU KONGREDE BİR KEZ DAHA YAŞANMIŞTIR"
"Ya Rabbi, bu topraklarda yaşayan bir kardeşimin dahi gönlünü kıracak hizmetlerden bizleri muhafaza eyle, bizlere gönülller yaparak hizmet etmeyi nasip eyle" diyen Yıldırım, "Bu kongremiz ne kadar büyük bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerçek bir vefa örneği bu kongrede bir kez daha yaşanmıştır. Bir kez daha şahsıma ve parti kurullarımıza duyduğunuz güvenden dolayı hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
AİLESİNE DE TEŞEKKÜR ETTİ
Yıldırım, "Büyük Türkiye ailesi için çekirdek ailemi belki ihmal ettim. Bu vesileyle eşime, çocuklarıma bana göstermiş oldukları sabır ve anlayış için de çok teşekkür ediyorum" dedi.
Divan Başkanı Bekir Bozdağ, MKYK asıl üyelikleriyle ilgili oylama sonucunu açıkladı. Buna göre bin 470 delegeden oy kullanan bin 349 delegenin olduğunu belirten Bozdağ, geçerli oy sayısının bin 343, geçersiz oy sayısının ise 6 olduğunu açıkladı.
Yıldırım, konuşması sonrası partililerle fotoğraf çektirerek, partilileri selamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.