Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binali Yıldırım: "Her Ülkenin Topraklarını Koruma Adına Sonuna Kadar Savaşma Hakkı Vardır"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Azeri kardeşlerimiz, Azerbaycan haklıdır. Onlar kaybettikleri toprakların geri alınması için hem diplomatik, hem askeri her türlü tedbiri alma hakları mevcuttur. Her ülkenin topraklarını...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Azeri kardeşlerimiz, Azerbaycan haklıdır. Onlar kaybettikleri toprakların geri alınması için hem diplomatik, hem askeri her türlü tedbiri alma hakları mevcuttur. Her ülkenin topraklarını korumak, topraklarını koruma adına da sonuna kadar savaşma hakkı vardır" dedi.
19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların sorulması üzerine Bakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:
"O sahadaki durumu bizim buradan tahlil etmemiz zor. Ama bir şeyin tahlili çok kolay. Hepimiz biliyoruz ki geçtiğimiz 90’lı yıllarda Ermenistan haksız bir yere, birden bire Azerbaycan’ın yukarı Karabağ bölgesini işgal etti, 1 milyonun üzerinde Azeri kaçgın var. Azeriler kaçgın diyor, yani yerlerinden, yurtlarından olan insanlar. Bunlar merkeze doğru gittiler. Aynen Suriyelilerin memleketlerini terk etmesi gibi şimdi vatanlarından, topraklarından uzak yerde yaşamak zorunda kaldılar. Uzun yıllar devam eden bir anlaşmazlık, bu anlaşmazlık zaman zaman ihmal ediyor."
"TÜRKİYE-AZERBAYCAN BARIŞTA DA, SEFERDE DE KARDEŞTİR"
Her ülkenin kendi topraklarını savunma hakkı olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Son günlerde çatışma tırmanış gözüküyor. Bütün dünya biliyor. Biz de biliyoruz ki bu konuda Azeri kardeşlerimiz, Azerbaycan haklıdır. Onlar kaybettikleri toprakların geri alınması için hem diplomatik, hem askeri her türlü tedbiri alma hakları mevcuttur. Ama gönül arzu eder ki savaş olmasın bu iller barışla hal olsun. Bu işler barışla, diplomasiyle hallolsun. Ancak her ülkenin topraklarını korumak, topraklarını koruma adına da sonuna kadar savaşma hakkı vardır. Hayatını kaybeden askerlere ve Azeri sivillere rahmet diliyoruz. İki devlet bir millet olan Türkiye ve Azerbaycan barışta da, seferde de hep kardeştir. Bu kardeşliğin gereğini bugüne kadar yaptığımız gibi bugüne kadar da yapmaya devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki olaylar büyümeden hak yerini bulur. 1 milyondan fazla Azeri kaçgın, yurtlarına, topraklarına geri dönmüş olur" dedi.
Gazetecilerin "Köprü ve otoyollarının özelleştirilmesi konusunda bu yıl bir çalışma yapılacak mı?" sorusuna ise Bakan Yıldırım, "Hayır şuanda böyle bir gündemimiz yok" şeklinde cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.