Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binali Yıldırım, Başkanlık Sistemiyle İlgili Konuştu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ödemiş’te muhtarlarla bir araya geldi. Başkanlık sistemine değinen Yıldırım, “Belediye Başkanı neyse Başkanlık sisteminde başkanda aynı şey. Bakarsın yapıyorsa devam dersin,...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ödemiş’te muhtarlarla bir araya geldi. Başkanlık sistemine değinen Yıldırım, “Belediye Başkanı neyse Başkanlık sisteminde başkanda aynı şey. Bakarsın yapıyorsa devam dersin, yapmıyorsa tamam dersin” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi açılıştan sonra Ödemiş’te muhtarlarla bir araya geldi. İzmir’in 78 milyon vatandaşın harmanlandığı ve bir araya geldiği çok önemli bir şehir olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “İzmir’de ulaşımdan turizme, sağlıktan eğitime her alanda yıllardır eksikliğini hissettiğimiz hizmetleri birer birer yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Ödemiş ve Bayındır’da açılışlar yaptık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımız çok önemli. vatandaşa en yakın siyasi iradenin kılcal damarları gibidir muhtarlar. Ankara’da beyin var ama Ödemiş’te 99 mahallenin oradan gelen sesi anlayan ve cevap veren o talepleri yerine getiren bir merkezi idare var. Onun için uzuvlarımız çalışmazsa bizim yapacaklarımız sınırlı olur. Muhtarların konumu bu yüzden önemli. Bütçesi gelmesine rağmen belediye maalesef gerekli çabayı gösteremedi. Belirli yerlere gitti. Hizmette bazen siyaseti kullanarak oy az oy çokluğuna baktı. Bunlar kabul edilebilir değildir. Hizmette siyaset olmaz. Kardeş birlik beraberlik hizmetleri herkesin ayağına götürmek önemli. Bunun için doğuyla güneyi birleştirdik 24 bin km bölünmüş yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. İzmir’de ne varsa Hakkari’de de o var. Orası doğu burası güneydoğu demedik."
Türkiye’nin doğusu ve batısının aynı olacağını anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
"Terörün istismarını elinden alacağız dedik. Yolları en güzel şekilde yaptık. Türkiye’yi 50 yıldır özlem duyduğu hızlı trenle birleştirdik. Türkiye’de iletişim Afrika seviyesindeydi. Bugün hızda 4.5G ile dünyada bir numara olduk. Bu millet bunu hakkediyor."
İzmir için söz verdikleri 35 projenin 7’sini bitirdiklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“Diğerlerini de yapmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundayız. İstanbul İzmir arası otoyol yapacağız dedik yapıyoruz. Dünyanın en büyük köprüsünün açılışını yaptık. Osman Gazi ile iki yakayı bir araya getirdik. Onun adını dünyanın en büyük köprüsünde yaşatmak bize nasip oldu. Hava yolu halkın yolu oldu. artık Türkiye havacılıkta çok iyiyiz. İzmir’e Türkiye’nin en güzel terminalini yaptık. Şimdi de yurt dışına doğrudan uçuş başlatıyoruz. İzmir’e son 12 yılda 30 Milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık. Bazıları konuşur AK Parti yapar. Sürekli yaptık bundan sonra da yapacağız.”
KURTULUŞ BAŞKANLIK SİSTEMİNDE
“Artık yeni şeyler konuşmaya yeni işler yapmaya ihtiyacımız var” diyen Yıldırım, "Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmedik. Bundan sonra da inşallah istikrarla yolumuza devam edeceğiz" dedi. Yeni bir anayasa, güçlü siyasi irade, başkanlık sistemi gerektiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye’nin kurtuluşu buradan geçer. Artık Türkiye’nin zaman kaybetmemesi gerekiyor. İnşallah siz, bu millet bunu da başaracak. Ben buna yürekten inanıyorum. Başkanlık sisteminin diktatörlük olur lafları ve bunların tamamının zırva olduğu ortaya çıkacaktır. Başkanlık sistemi ile belediye başkanlığı arasında fark yok. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Türkiye’nin başkanı ise Recep Tayyip Erdoğan olacak. Başkanlık sisteminde iyiyse devam dersiniz kötüyse tamam dersiniz. Başkanlığın da meclisi var. Başkan ayrı seçiliyor meclis ayrı seçiliyor. Başkan ekibi ile iş yapıyor meclis onaylıyor. Kararları meclis alıyor. Aynen başkanlık sistemi de böyledir. Millete karşı dürüst olalım ve doğruları söyleyelim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.