Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Billboardlardan kaldırılmayan Erdoğan'ın seçim ilanları Meclis gündeminde

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Ankara Keçiören Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Ankara Keçiören Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyası döneminde billboardlara astığı destek ilanlarını seçimin üzerinden 104 gün geçmesine rağmen aydınlatmayı sürdürdüğünü dile getiren Yeniçeri, "Fatih Caddesi üzerindeki ilanlarda 'Milletin adamı', 'Keçiören sana inanıyor', 'Sen nereye biz oraya', 'Türkiye'nin gücüne güç kat' sloganlarının yer aldığı; akşam karanlığının çökmesiyle aydınlatılmaya başlanan ilanlar için sabaha kadar elektrik harcandığı; belediye yetkililerin Erdoğan'ın Keçiören'de oturması, ‘sevilen siyasi bir lider olması' gibi nedenlerle ilanları indirmediklerini ve aydınlatmayı sürdürdüklerini açıkladığı basında yer almıştır." dedi.

Yeniçeri, şu soruları yöneltti: "Anılan yerlerdeki billboardlara bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim afişleri kaç gün ifade edilen yerlerde asılı kalmıştır?

Bahsi geçen ilanlar için kaç günlük anlaşma yapılmıştır? Bu anlaşma karşılığında kaç TL alınmıştır? Anılan bedel kim tarafından, hangi tarihte ödenmiştir?

Bahsi geçen reklamların değiştirilmemesi nedeni ile meydana gelen zarar TL cinsinden ne kadardır?

Bahse konu destek ilanlarının aydınlatılması için bugüne kadar harcanan elektrik miktarı ve bu elektrik karşılığında ödenen para TL cinsinden ne kadardır? Bu paralar hangi kaynaklardan ödenmiştir?

Bahsi geçen destek ilanlarının kaldırılmaması talimatı kimler tarafından verilmiştir?

İlanların kaldırılmama gerekçelerinin basına Erdoğan'ın Keçiören'de oturması, ‘sevilen siyasi bir lider olması' olarak açıklayan belediye yetkilileri kimlerdir?

Seçim döneminde Keçiören’de destek ilanı veren diğer Cumhurbaşkanlığı adayları kimlerdir? Bunların kaç adet ilanı Keçiören’e asılmıştır? Anılan ilanların her biri hangi tarihlerde kaldırılmıştır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.