Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgen’den, Levent Tüzel’in Bakanlık Teklifini Reddetmesine İlişkin Açıklama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifi götürdüğü HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in bakanlık teklifini reddetmesine ilişkin, “Sayın Tüzel,...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifi götürdüğü HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in bakanlık teklifini reddetmesine ilişkin, “Sayın Tüzel, partimizde seçimde ittifak yapmış EMEP’in hukukuyla, kendi iradesi ile hareket etmiştir. Bu konu şüphesiz parti kurullarında değerlendirilecektir” dedi.
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Parti Meclisi (PM) sonrası genel merkezde açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifi götürdüğü HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, bakanlık teklifini reddetmesine ilişkin, “Diğer iki arkadaşımızın da savaş hükümeti hassasiyeti Sayın Tüzel’den daha geride değil. Sayın Tüzel, partimizde seçimde ittifak yapmış EMEP’in hukukuyla, kendi iradesi ile hareket etmiştir. Bu konu şüphesiz parti kurullarında değerlendirilecektir. Ama bizim gündemimizde bu hükümeti çok önemsemediğimiz için yani anayasadaki bir hak olarak gördüğümüz için bu konu gündemimizde değil. EMEP ile ittifak doğrultusunda parti grubumuzda bir arkadaşımızın kendi tercihi olarak değerlendiriyoruz. Merkez yürütme kurulumuzdaki kararımız son derece nettir” diye konuştu.
Bilgen, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sayın Tüzel de, eski genel başkanı olduğu partinin verdiği bir karar doğrultusunda bir irade beyanında bulundu. Şu anda seçimde nasıl hareket edeceğimiz veya Sayın Tüzel’in ne olacağı konusunda bir şeyler söylemek için çok erken. Bunu seçim kurulumuz değerlendirir. Daha sonra da somut bir karara dönüşür. Kendi kişisel kararıdır, HDP’nin kararı nettir. HDP kararının arkasındadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.