Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik’e Açık Hava Müzesi Yapılacak

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik’e yapılacak 3 proje hakkında bilgi verirken, Açık Hava Müzesi projenin 200-250 milyonluk bir proje olduğunu belirtti.Karabıyık, AK Parti Bilecik İl Başkanlığında yaptığı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’e Açık Hava Müzesi Yapılacak
AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik’e yapılacak 3 proje hakkında bilgi verirken, Açık Hava Müzesi projenin 200-250 milyonluk bir proje olduğunu belirtti.
Karabıyık, AK Parti Bilecik İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, Bilecik’te doğduğunu Bilecik’te büyüdüğü ve Bilecik’in ilerlemesi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi. Bilecik’te neleri yapabiliriz diye her daim düşündüklerini anlatan Karabıyık “Yerelde düşünecek olursak derdimiz Bilecik. Burada doğduk burada büyüdük ve buraya bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yerelde konuşacak olursak bir iktidar partisinin en geç il başkanı olarak görevi devir aldık. Bilecik’te neleri yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bilecikli bir Bakanımızda var. Fiziki çalışmalar konusunda eğitimde çok güzel çalışmalar yaptı, Nabi bey. Beşiktaş mahallesindeki okullar Bilecik ölçeğine göre büyük yatırımlar oldu. Bu süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığına geçti ve bu bizim için avantaj. Her şeyden ziyade burada doğup büyümüş burada yetişmiş bir insanı bu mevki de bu makamda olması gurur verici. Bize sonuna kadar destek verdi. Şimdi o desteği kültür ve turizm noktasında görmek lazım” dedi.
“YENİŞEHİR YOLU VE DEVLET HASTANESİ HER SEÇİMDE BİZİM KARŞIMIZA ÇIKIYOR”
Karabıyık, açıklamasının devamında Yenişehir yolu ve yeni yapılacak Devlet Hastanesinden bahsederek, “Yenişehir yolu ve Devlet hastanesi her seçimde bizim karşımıza çıkıyor. Burada bizim, bürokrasinin ya da genel olarak hataların üst üste gelmesi ile oluşmuş olumsuz sonuçlardan dolayı bu süreç biraz gecikti. Ama Yenişehir yolu çalışmalarına başlandı. Devlet Hastanesini de fiilen imalat kısmını biliyorsunuz. İmalat bittikten sonra problem yaşamamak adına imalatı gerçekleşmiş hastaneler ile birbirine entegre ederek, biz bu entegrasyonu sağlayarak bu bölgenin en büyük hastanelerinden birini yapmayı planlıyoruz. Bu yıl da hastanemiz Yenişehir yolunun başladığı yerde olacak. Yer konusuyla ilgili problemler çözüldü. Şimdi kesim proje ihalesine çıkılacak. Yaklaşık 70 bin metrekareye yakın kapalı alan olacak burada. 55 dönüm üzerinde kurulu. Bu noktada güzel bir çalışmamız var inşallah hepsini gerçekleştireceğiz. Bu sene Yenişehir yolu ve devlet hastanesi gündemimizden düşecek” dedi.
“BİLECİK’E AÇIK HAVA MÜZESİ YAPACAĞIZ”
Bilecik’e bir Açık Hava Müzesi yapacaklarını ifade eden Karabıyık sözlerini şöyle noktaladı;
“Çanakkale ve Gelibolu Savaşları Alan Başkanlığı adı altında kurulmuş açık hava müzesi var. Bunun bir örneğini Bilecik’e yapacağız. Bununla ilgili Kültür ve Turizm Müsteşarlığı bir çalışma yaptı. Bakanımızın ve Başbakanımızın onayına gönderdik. Bizim de Başbakan ve Bakanlar değiştiği için biraz aksama oldu. Şimdi projemiz Başbakanımızın onayında. Bu proje gerçekleştiğinde inşallah büyük 200-250 milyonluk projeyi Bilecik’e kazandırmış olacağız. Söğüt’ün kuruluşunu simgeleyen Kayı aşiretinin buraya göçünü sergileyen açık hava müzesi oluşturma projemiz var. Bu sene Mevlam nasip ederse onu da ekonominin gündemine sokup uygulamaya başlayacağız. Burada derdimizi ziyadesiyle Bilecik’e iktidarın faydalarından yararlanarak artı bir katmak olur. Sonuçta siyasi partiler var ama bir gün bu siyasi partiler olmayacak. Daha önceden gördüğümüz dönemlerde başka siyasi partilerde geldi geçti. Koalisyon dönemleri yaşadılar. Burada ki düşüncemiz Bilecik’e tamamen hizmet.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.